جمله «آرام باش، توکل کن، تفکر کن و سپس آستین ها را بالا بزن، آنگاه دستان خداوند را خواهی دید که زودتر از تو دست بکار شده...» منتصب به نهج البلاغه!

سؤالم این است که منبع دقیق این جمله که توی سایت ها زیاد دیده میشه و منتصب به امام علی (علیه السلام) هست و عبارت عربی نزدیک به این جمله رو که احتملا در نهج البلاغه هست رو ازتون می خوام.

پاسخ:
ظاهرا اين جمله برداشت از سخنان امام علي (علیه السلام) باشد كه ابتدا جوش و خروش را كنار بگذار و در آرامش و با حواس جمع و دور از هياهو راجع به كاري كه جلويت هست، فكر كن و تدبر نما و عاقبت آن را بينديش بعد تصميم بگير و با توكل بر خدا پيش برو. شايد اين برداشت از جمله زير از امام علي (ع) باشد:
تَفَكَّرْ قَبْلَ أَنْ تَعْزِمَ وَ شَاوِرْ قَبْلَ أَنْ تُقْدِمَ وَ تَدَبَّرْ قَبْلَ أَنْ تَهْجُمَ (1)
قبل از آن كه تصميم بگيري فكر و قبل از اقدام مشورت كن و قبل از شتاب به سوي كار، در عاقبت آن تفكر كن.

پي نوشت ها:
1. عبد الواحد تميمي آمدي، تصنيف غرر الحكم، قم، دفتر تبليغات، 1366ش، ص56.
موفق باشید.