ba arze salam va tahia'at.chera laghabe babal'hava'ej ra ham nesbat midahand be emam moosa kazem va ham be hazrate abalfazl ?

چرا لقب باب الحوائج را هم نسبت مي دهند به امام موسي كاظم و هم به حضرت ابوالفضل ؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
تركيب دو كلمه: ‌باب و حوائج، به معناي نيازها است. به نظر مي رسد اين كلمه از آن جهت بدين معنا استعمال شده كه انسان ها جهت رفع نياز و خواست هاي خويش، نيازمند وسيله اند كه بايد از آن بهره گيرند و از آن طريق وارد شوند. به كساني واژة "باب الحوائج" اطلاق مي گردد كه وسيله هستند و مردم جهت رفع نيازهاي خود و رفع مشكلات بر اولياي خدا متوسل شده و آنان را واسطه درخواست هاي خويش قرار مي دهند، تا خدا به واسطة اوليا حاجت مردم را بر آورد.
درحوزه تفكر شيعي كلمه باب الحوائج به همة اولياي خدا و معصومان اطلاق مي شود، زيرا واسطه مهم ارتباط انسان با خدايند. اين كلمه بيش تر به امام هفتم(ع) و امام نهم(ع) اطلاق شده و ميان غير معصومان، باب الحوائج به حضرت اباالفضل العباس اطلاق مي شود.