دعایی وجود . قبل از که کسی برایمان بیاید دعا وحاجت کنیم واثر بخش واسان باشد . برای شوهری که دوستش داشته باشیم دعایی وجود دارد اگر کسی امد خواستگاریمون قرار شد شوهرم شودبر ورو داشته باشدو علاقه وعشقمان دو طرفه باشد وی عمر باخوشی و علاقه زندگی کنیم وخوش اخلاق وپاک وبا ایمان و... باشد توضیح دهید 2-سر وعلانیه یعنی چه؟3- کتاب هزار ویک ختم اثر گذار است برای حاجت ها

پرسش: لب شرح : دعايي وجود . قبل از که کسي برايمان بيايد دعا وحاجت کنيم واثر بخش واسان باشد . براي شوهري که دوستش داشته باشيم دعايي وجود دارد اگر کسي امد خواستگاريمون قرار شد شوهرم شودبر ورو داشته باشدو علاقه وعشقمان دو طرفه باشد وي عمر باخوشي و علاقه زندگي کنيم وخوش اخلاق وپاک وبا ايمان و... باشد توضيح دهيد 2-سر وعلانيه يعني چه؟3- کتاب هزار ويک ختم اثر گذار است براي حاجت ها

پاسخ:
1@@پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
خواهر گرامي ، دنيا بر اساس قانون ها و سنت هاي ثابت اداره مي شود . خدا حاکميت اين سنت ها را اراده کرده است. از جمله اين سنت ها ، قانون علت و معلول است . دعا نيز يکي از علت ها است لکن علت ها منحصر در علت هاي معنوي نيست. بلکه علت هاي ديگري نيز در سرنوشت انسان ها تأثير دارند. بعد از تشکيل خانواده اگر چه با دعا پايه هاي زندگي محکم مي شود اما دوام عشق و علاقه بين زوجين متوقف براسبابي غير از دعا است که در صورت نياز در مکاتبات بعدي بيان مي کنيم.
دعا براى فراهم شدن زمينه ازدواج با همسري شايسته از کارهاي مستحب و مورد ترغيب خداوند است، چرا كه قبل از اقدامات شخصى و تصميم گرفتن بر اساس فهم و شناخت فردى، به خداوند روى آورده و از او خيرخواهى نموده‏ و از او هدايت جسته‏ايد. در روايات متعدد حضرات ائمه(ع) ما را به دعا كردن و نماز خواندن براى دست يافتن به ازدواج موفق توصيه و سفارش نموده‏اند. كافى است با حسن اعتماد و قلب پاك رو به درگاه الهى آوريد و دعا كنيد.
آيه ذيل به عنوان دعا براي انتخاب همسر ذکر شده :
رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّيَّاتِنا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقينَ إِماماً (1)
از اميرالمؤمنين نقل شده كه هر كس قصد ازدواج داشته باشد، دو ركعت نماز گذارد. در هر ركعت پس از حمد سوره ياسين بخواند. پس از اتمام نماز حمد و ثناى پروردگار گذارد و اين دعا را بخواند (که به صورت معرب تقديم مي شود ) :
« اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي زَوْجَةً صَالِحَةً وَدُوداً وَلُوداً شَكُوراً قَنُوعاً غَيُوراً إِنْ أَحْسَنْتُ شَكَرَتْ وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ وَ إِنْ ذَكَرْتُ اللَّهَ تَعَالَى أَعَانَتْ وَ إِنْ نَسِيتُ ذَكَّرَتْ وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا حَفِظَتْ وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَيْهَا سُرَّتْ وَ إِنْ أَمَرْتُهَا أَطَاعَتْنِي وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَيْهَا أَبَرَّتْ قَسَمِي وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَيْهَا أَرْضَتْنِي يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ هَبْ لِي ذَلِكَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُكَ وَ لَا أَجِدُ إِلَّا مَا قَسَمْتَ لِي » (2)
بار پروردگارا !مرا همسري شايسته و نيكوكار ، غيرعقيم و بچه زا، مهربان و پاكدامن، قانع و سازگار عطا فرما.
اگر كار خوب انجام دادم، شكرگذار باشد. اگر خطايي انجام دادم ببخشد. اگر به ياد خدا باشم ،كمك كارم باشد. اگر فراموش كردم، يادآوري نمايد. اگر از او دور شدم ، خود نگهدار و امانت دار باشد . اگر بر او داخل شدم، شادمان باشد. اگر او را امري نمودم ،اطاعت كند، اگر قسمش دادم، قبول نمايد . اگر بر او غضب كردم، مرا راضي گرداند. اي خداوند داراي شوكت و جلال ! بر من اين گونه همسر را عطا نما كه از تو مي خواهم و....
البته اين دعا براي مردي است که خواهان ازدواج است . خانم ها بايد ضميرو صفت مذکر به کار ببرند و بگويند زوجا صالحا...

پي نوشت ها :
1. فرقان (25) آيه 74.
2.بحارالانوار، ج 103، كتاب النكاح، باب الدعاء عند التزويج.

پاسخ سوال 2

با توجه به آيه 274 سوره بقره روشن مي شود مراد از سر و علانيه در آيه شريفه ، انجام اعمال خير به صورت پنهان و آشکار است . مراد اين است که مهم انجام عمل است ،اگرچه پنهاني بودن آن بهتر است .(1) بعضي از مفسران تقدم سر بر علانيه را از آن جهت دانسته اند که انجام کار خير به صورت پنهاني فضيلت بيش تري نسبت به انجام آن به صورت آشکار دارد.(2)

پي نوشت :
1. تفسير نمونه ، ج1 ، ذيل آيه 274.
2. تفسير نور ، ج1 ، ذيل آيه 274، به نقل از تفسير مراغي .
پاسخ سوال3
اين کتاب را نديده ايم . ظاهرا مراد شما کتابي است که مشتمل بر مطالبي در ادعيه و طلسمات و علم حروف و علوم غريبه و اذکار و تسخيرات است. از نظر متخصصان اهل فن ، اين گونه اوراد و اذکاربه گونه‌اي نيستند كه به صحّت آن‌ها بشود اعتماد كرد. اگر چه نمي توان به طور کامل آن ها را نيز نقض کرد. چنانچه دعاها و اوراد مأثور باشد، يعني از ائمه رسيده باشد، خواندن آن ها مي تواند موثر باشد. با اين توضيح كه دعا تنها بخشي از علت ها است . اجابت خواسته ها طبق مصلحت انسان ها و عناصر ديگري است كه در تفسير دعاها و اجابت ها بيان مي شود.