سلام .آیا کسی با دوستش که صیغه برادری بخواند به دلایلی از هم جدا و قهر شوند  گناه دارد یا نه؟آیا این صیغه قابل به هم زدن است یا نه؟(با تشکر فراوان)

با خواندن عقد اخوت حقوق اخلاقی بر یکدیگر پیدا مى کنید , مثلا حق پیدا مى کنید که یکدیگر را در مواقع دعا فراموش نکنید, در قیامت از یکدیگر شفاعت کنید, در خوبی ها هر یک دیگرى را مقدم بدارید.(1)
قهر و جدایی از برادر دینی چه عقد اخوت خوانده باشند یانه بر اساس روایات مذموم است. امام صادق(ع) از پیامبر(ص) فرمود: "لاهجره فوق الثلاث؛ بیشتر از سه روز قهر بودن جائز نیست".
علامه مجلسی درباره این حدیث گفته است: ظاهر این حدیث آن است که اگر میان دو برادر ایمانی کدورت و ناراحتی پیدا شد و سرانجام به قهر و جدایی انجامید، نباید بیش از سه روز ادامه دهند. اما در آن سه روز برای قهر و جدایی گناهی نیست، چون سبب تسکین غضب و بد خلقی می‏شود".(2)
2- این صیغه هم مانند دیگر عقود قابل فسخ است و می توان به هم زد مخصوصاً زمانی که رفاقت دو نفر مفسده داشته باشد و ضررش بیشتر است.
پی‌نوشت‏ها:
1. شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان.
2. اصول کافی، ج 4، ص 44 (با ترجمه).