اگر فردی پس از گذشت پنج دقیقه از اذان صبح استفراق کند حکم روزه اش چیست ؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
اگر روزه دار با خود کاري نکند که استفراغ نمايد ،بلکه خود به خود و به طور غير عمد استفراغ نمايد ،يعني خود به خود بيرون بريزد، بدون اين که مثلا انگشتي داخل گلو برده باشد ، روزه اش باطل نمي شود. بنابراين در فرض سوال اگر به طور غير عمد و يا به خاطر مسموميت و تهوع خود به خود استفراغ کند ، روزه باطل نمي شود . (1)

پي نوشت:
1 . توضيح المسايل مراجع ، مسئله 1653 و 1646 .