با سلام. آیا بخار شدید آب روزه را با طل می کند حتی اگر دهان بسته باشد و از راه بینی بخار وارد شود؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
بخار آب روزه را باطل نمي کند. مگر اينکه خيلي زياد باشد. که در حلق به صورت آب در بيايد و فرو داده شود . اگر شک داشته باشد که به اين حد رسيده است، براي روزه اشکالي ايجاد نمي کند . اگر از راه بيني هم قطرات آب وارد معده شود ،جايز نيست و اگر شک داشته باشيد، اشکالي براي روزه ندارد .
امام خميني فرموده است : بخار غليظ، روزه را باطل نمى‏كند، مگر اين كه در دهان به صورت آب درآيد و فرو دهد. (1)
پي نوشت:
1 . توضيح المسائل (المحشى للإمام الخميني) ج‏1 ؛ مسأله 1605 و سوال از دفتر رهبري .