آیا میتوانم در مسایل متفرقه مثل احکام مربوط به موسیقی و رقص وچت کردن از یک مرجع و در نماز و روزه (عبادات)از دیگری تقلید کنم؟این به معنی تبعیض است؟احکام مربوط به هدیه چیست؟آیا پولی که پدر به عنوان ماهیانه به فرزند میدهد حکم هدیه دارد؟کمک هزینه تحصیلی خمس دارد؟اگر پولی که داریم از مخارج سال بیشتر نباشد و اندکی قبل از سال خمسی به دست ما برسد به آن خمس تعلق میگیرد؟نظر آیت الله خامنه ای درباره ی هدیه چیست و آیا میتوان آن را به هر صورت که خواستیم خرج کنیم؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
در صورتي كه يك مرجع در اين موضوعات اعلم باشد و مرجع ديگر در نماز و روزه اعلم باشد، بايد در هر باب از مجتهد اعلم تقليد بكنيد .اين تبعيض اشكال ندارد، بلكه واجب است، ولي اگر يك مرجع در تمامي ابواب اعلم باشد، تبعيض در تقليد جايز نيست .(1)
پي نوشت:
1 . آيت الله مکارم ؛ توضيح المسايل ،م 3 .