با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در زمانی که انسان محتلم شده چه غسلی را باد بجا بیاورد؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
در صورتي که انسان محتلم شود يعني در خواب يا بيداري مني از او خارج شود جنب مي شود و بايد غسل جنابت انجام دهد(1)
غسل جنابت مثل غسل هاي ديگري انجام مي شود منتها نيت آن فرق مي کند و غسل جنابت به قصد و نيت جنابت انجام مي شود.
کيفيت غسل به اين صورت است كه بعد از نيّت(غسل جنابت مي کنم قربتا الي الله)، اوّل سر و گردن را مى‏شويد و بعد طرف راست و بعد طرف چپ را (بنابر احتياط واجب) و اگر عمداً يا از روى فراموشى يا ندانستن مسأله به اين ترتيب عمل‏نكند بايد غسل را اعاده ‏كند.(2)
پي نوشت:
1. آيت الله مکارم، توضيح المسائل، مسأله 360.
2. همان، مسأله 377.