سلام من با وجود اینکه نماز میخوانم و مراقبه نفس هم دارم اما این غریضه شهوانی بعضی اوقات چنان استرس و فشار و احساس نیازی در من میافکند که دیگر با زمزمه ذکرو نماز هم راحت نمیشوم و از طرفی میدانم ارضا ی خود گناه کبیره است و با خودم میگویم که چرا گناه کبیره است در صورتی که در بعضی مواقع درمان خطرات هولناک تری است ,راه حل کدام است؟
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پرسش گر گرامي راه حل، خودارضايي نيست، چرا كه اين كار خود گناه كبيره و موجب عذاب و عقوبت در آخرت و موجب مشكلات جسمي و روحي و اجتماعي در دنيا مي شود، راه حل اساسي ازدواج است، درمان اصلي اين نيروي ذاتي ، ازدواج هست كه با ازدواج اين غريزه پاسخ مناسب خود را مي گيرد ،سن شما نيز مناسب ازدواج هست و اگر در ابتداي جواني ازدواج كنيد بسياري از اين افكار از ذهن تان خارج خواهد شد. در حديث داريم كه پيامبر اعظم(ص) مي فرمايد :«ما من شاب تزوج في حداثة سنه إلا عج شيطانه يا ويله يا ويله عصم مني ثلثي دينه فليتق الله العبد في الثلث الآخر(1) هيچ جواني نيست كه در تازگي سنش (جواني)ازدواج كند، مگر اينكه شيطانش فرياد مي زند واويلا واويلا دو سوم دينش را از من حفظ كرد پس يايد در يك سوم ديگر تقواي خدا پيشه كند.
راه اساسي تا قبل از ازدواج هم كنترل غريزه شهوت مي باشد، ما در ذيل راهكار هايي را مي آوريم كه با عمل به آنها مي توانيد اين شهوت را كنترل كنيد.
1ـ طرد افكار شيطاني: مشكلترين مرحلة رويارويي با انحراف جنسي، سالم سازي انديشه و پرهيز از افكار شهواني است. امام علي(ع) ميفرمايد: «"من كثر فكره في المعاصي دعته إليها؛كسي كه در باره گناه بسيار بينديشد، سرانجام به آن كشيده خواهد شد».(2)
2ـ پر كردن اوقات فراغت با مطالعه، تفريح، مسافرت و غيره.
3ـ كنترل چشم: نگاه راهبر دل و دام شيطان و بذر شهوت است.براي مهار غريزة جنسي بايد از ديدن آن چه كه ميل جنسي را تحريك ميكند خودداري كرد. امام علي(ع) ميفرمايد: «نعم صارف الشهوات غض الأبصار .(3) بهترين عامل روگرداني از شهوات، فروبستن چشمها است».
4ـ عدم آميختگي زن و مرد: همنشيني زن و مرد و همسخن شدن و خلوت كردن با يكديگر زمينة لغزش را فراهم ميكند.
5ـ كمخوري: يكي ديگر از راههاي كنترل غريزة جنسي، دوري از پرخوري است. از اين رو در روايات اسلامي از روزهداري به عنوان عامل تعديل غريزة جنسي ياد شده است. پيامبر اكرم(ص) ميفرمايد: يَا مَعْشَرَ الشَّبَابِ مَنِ اسْتَطَاعَ مِنْكُمُ الْبَاهَ فَلْيَتَزَوَّجْ وَ مَنْ لَمْ يَسْتَطِعْهَا فَلْيُدْمِنِ الصَّوْمَ فَإِنَّهُ لَهُ وِجَاء(4) «اي جوانان، هر يك از شما قدرت ازدواج دارد، ازدواج كند و اگر قدرت ندارد روزه بگيرد، زيرا روزه گرفتن براي كنترل شهوت مفيد است».
6ـ يكي از راههاي آرام كردن طوفان غريزة جنسي در انسان، ورزش و فعاليت بدني است، زيرا ورزش مقدار فراواني از انرژيهاي بدني و فكري انسان را به خود اختصاص ميدهد و از مسايل ديگر كم ميكند.
7ـ آخرت گرايي: توجه به پاداش اخروي دربارة كساني كه دامن خود را از گناه پاك داشته اند. امام علي(ع) ميفرمايد: «كسي كه به بهشت علاقه دارد، خواهشهاي نفس و شهوات را فراموش كند».(5)
8ـ ياد مرگ: كَانَ رَسُولُ اللَّهِ ص كَثِيراً مَا يُوصِي أَصْحَابَهُ بِذِكْرِ الْمَوْتِ فَيَقُولُ أَكْثِرُوا ذِكْرَ الْمَوْتِ فَإِنَّهُ هَادِمُ اللَّذَّاتِ حَائِلٌ بَيْنَكُمْ وَ بَيْنَ الشَّهَوَاتِ
رسول خدا(ص) اصحاب خود را دربارة مرگ بسيار سفارش ميكرد و ميفرمود: «زياد مرگ را ياد كنيد، زيرا ياد مرگ شكنندة لذات نفساني و مانع ميان تو و شهوات است».(6)
براي كنترل غريزه خود راهكارهاي عملي زير را مورد توجه قرار دهيد:
1- اوقات فراغت خود را با انجام كارهاي هنري، فني، و... پر كنيد.
2-از تماشاي رفتارها و برجستگيهاي بدن خود و ديگران و صحنههاي تحريك كننده جدا خود داري كنيد.
3-براي تمام اوقات شبانه روز خود برنامهاي منظم و تدوين كنيد و هيچ زماني را بدون برنامه قبلي سپري نكنيد، زيرا براي آن اوقات شيطان برنامهريزي ميكند.
4- با شركت در مجالس مذهبي، دعا، خواندن نمازهاي نافله و نافله شب پيوسته در صدد تقويت نيروي ايمان خود باشيد.
5- گوش ندادن به آوازها و موسيقيهاي تحريككننده و مبتذل.
6- اجتناب شديد از نشستهاي غفلتزا و معاشرت با دوستان ناباب و گوش سپردن به سخنان تحريكآميز
7- تلاوت قرآن. بيشك انس با قرآن، تلاوت، تدبر و تفكر در مضامين آن، خود شفاي هر دردي است كه به سرعت كار هر پريشاني را رو به سامان ميبرد و زخمهاي پنهان را التيام ميدهد و همتها را تا آسمانها بالا ميبرد و بشر را از فرو رفتن در عالم حيوانات را نجات ميبخشد.
پي نوشت ها:
1. محمد بن محمد بن اشعث كوفى، الجعفريات(الأشعثيات)مكتبة نينوى الحديثة، تهران، ص89.
2. عبدالواحد بن محمد تميمى آمدى، غرر الحكم و درر الكلم، انتشارات دفتر تبليغات اسلامى قم، 1366 هجرى ش، ص 186، حديث3543.
3. همان، ص 260، حديث5559.
4. علامه مجلسى، بحار الأنوار، 110 جلد، مؤسسة الوفاء بيروت- لبنان، 1404 ه.ق، ج100، ص 220.
5. نهج البلاغه،انتشارات دار الهجره قم، ص 473، قصار 30.
6. شيخ حر عاملى، وسائل الشيعة، مؤسسه آل البيت عليهمالسلام قم، 1409 ه.ق، ج2، ص 437.
پرسشگر گرامی:
ضمن تشکر از ارتباط شما با این مرکز؛ با توجه به کمبودهای متعدد امکانات و کاهش اعتبارات پاسخگویی، مرکز ملی پاسخگویی ناگزیر به تغییر رویکرد و اقدام به تمرکز سامانه پاسخگویی کرده است.
از این رو پاسخ سوالات خود را از سامانه های زیر دریافت نمایید.
سامانه هاي فضای مجازی ( اينترنتي):
انجمن گفتگوی دینی: http://www.askdin.com
کانون گفتگوی قرآنی: http://www.askquran.ir
پاسخگوئی زنده اینترنتی از طریق سایت : http://www.09640.ir
سامانه پیامک(فقط احکام شرعی): به شماره 30009640 یا از طریق سایت http://www.30009640.ir
سامانه تلفني:
096400