با سلام
با تشکر از تلاش شما عزیزان
من تا کنون چندین سوال از این طریق پرسیده ام و از پاسخگویی صمیمانه شما کمال تشکر را دارم.
نه ماه پیش همسر خوب و مهربانم را پس از تنها 8 سال زندگی مشترک در کمال ناباوری از دست دادم و با دختر 8 ساله ام تنها شدیم.
هر چند عمر زندگی مشترکمان کوتاه بود ولی همواره خدا را به خاطر اخلاق خوش همسرم و زندگی سرشار از محبتی که داشتیم شاکر بودم ولی به یکباره و بدون هیچ عارضه قبلی همسرم طی سه روز بیمار شد و در محرم سال گذشته (درست یک هفته پس از عاشورا)ما را تنها گذاشت.
در این مدت خیلی با خودم کلنجار میروم که بتوانم دلیل کوتاهی این زندگی را تفسیر کنم و در این مورد غیر از سایت شما مشاوره های دیگری هم گرفته ام و همه به من این نوید را داده اند که پس از این دنیا دوباره او را خواهم دید و دوباره به هم خواهیم رسید.
اما چیزی که خیلی ذهنم را درگیر کرده این مسئله است که جهانی که در آن خواب نیست(آخرت)و مدام از لذتهایی چون خوردن و نوشیدن و البته تعالی انسان در آن صحبت شده است میتواند جبران کننده زندگی پر از غصه من و کودکم در این دنیا پس از مرگ همسرم باشد در حالیکه اگر او بود اکنون دخترم غم بی پدری را نداشت و با دیدن محبت بقیه پدرها نمیگفت کاش بابایی به بهشت نرفته بود،چرا ما را با خودش نبرد.
چگونه این کمبود عاطفی من و دخترم در آن دنیا جبران خواهد شد؟
او که هنوز طعم بازیهایش با پدرش را از یاد نبرده است و هر از گاهی یاد آن روزها میکند و با حسرت میگوید یادش بخیر.
آیا ما واقعا پس از مرگ دوباره هم را خواهیم دید و او منتظر ماست ویا اینکه همین ذره امیدی که هم برای دیدار دوباره او داریم بیخود و پوچ است؟
نمیدانم ،وقتی به گذشته فکر میکنم و به اینده ای که نامعلوم پیش رو داریم دلم میگیرد ولی به خاطر دخترم تنها باید در خفا اشک بریزم و عقده ام را سبک تر کنم.
هر چند پس از مرگ همسرم به نماز و عبادت رو آورده ام ولی هنوز نتوانستم به آرامش برسم و به این اطمینان که هر سه ما دوباره پیش هم خواهیم بود و لذتهایی که در این دنیا از ما گرفته شد روزی دوباره تجربه خواهیم کرد.
نمیدانم...
شما را به خدا توضیح مفصلتری برایم بنویسید .
با خواندن جوابهایی شما نور امیدی در قلبم روشن میشود.
سایه تان بر سر خانواده تان مستدام
در پناه حق باشید

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
خواهر بزرگوار حقيقتا اطلاع از شرايطي كه شما در آن بسر مي بريد و مرگ نابهنگام و غير منتظره همسر مهربانتان و غصه هاي دختر نونهالتان ما را متاثر نمود، و اگر چه نمي توانيم عمق دردي كه شما و دخترتان متحمل شديد را درك نمائيم. ولي در عين حال با شما ابراز همدردي مي نمائيم و از خداون متعال براي ايشان در زندگي ابدي كه در پيش دارد رحمت و مغفرت الهي را خواستاريم؛ اما در پاسخ به سؤالات شما به چند نكته اشاره مي نمائيم:
1- اگر چه دردها و محروميتهائي كه شما و دختر خردسالتان متحمل مي شويد بسيار سنگين و متاثر كننده است و قطعا مدتها طول مي كشد تا بتوانيد با شرايط فعلي كنار بيائيد، ولي به حكمت و فضل خداوند اطمينان داشته باشيد، بدانيد همان خدائي كه چنين مصيبت سنگيني را براي شما با حكمت خود مقدر فرمود، و مايه آزمايش شما قرار داد، در صورت تحمل مؤمنانه اين مصيبت به زودي سكينه و آرامش خود را بر دل داغدار شما نازل خواهد نمود.(1)
همان خدائي كه همسري مهربان و دختري شيرين زبان را به شما عطا كرد قطعا قادر است به گونه اي ديگر خلاء وجود همسر و پشتيبان دلسوزتان را جبران نمايد و قدرت صبر بر اين مصيبت را به شما ارزاني دارد ؛ اگر چه شما در مورد اجر و پاداش اخروي اين مصيبت پرسيديد، ولي در ابتدا لازم به ذكر است نه تنها در آخرت بلكه در همين دنيا نيز خداوند قادر است پاداش صبر و استقامت و عوض رنج هائي كه متحمل مي شويد را به شما بازگرداند، چه رسد در آخرت .
نعمتها و پاداشهاي الهي در عالم قيامت بسيار فراتر از آن چيزي است كه شما تصور مي نمائيد، سعادت و كمال و خوشبختي و نعمتها و لذتهائي كه در سراي آخرت نصيب مؤمنان صبور مي گردد، به قدري با عظمت است كه به تعبير قرآن براي انسان در دنيا با وجود اين محدوديتهاي عالم مادي اصلا قابل درك و تصور نمي باشد، چون بيشترين سهم از اين لذات معنوي و غير جسماني است. (2)
2-جداي از پاداشهائي كه خداوند به جهت ايمان و عمل صالح به افراد عطا مي كند، بخشي از پاداشها و اجرهاي الهي نيز در عوض همين مصيبتها و رنجهائي است كه در دنيا ناخواسته به بندگانش مي رسد، نظير مصيبتي كه بر شما وارد شد، بر اساس روايات به قدري اين پاداش در مقايسه با رنجهاي دنيوي با عظمت است كه افراد در قيامت آرزو مي نمايند اي كاش رنجهائي به مراتب سنگينتر از آنچه كشيديم بر ما تحميل مي شد، ولي در عوضش چنين پاداشي مي گرفتيم.(3)
برترين و موفق ترين انسان ها در همين دنيا كساني بودند كه از كودكي در سختي و مشكلات بوده و بخصوص رنج يتيمي را تحمل نموده اند چنان كه پيامبر اسلام و اكثر امامان همين گونه بودند؛ در نتيجه همواره جنبه فقدان و محروميت اين حادثه را مد نظر قرار ندهيد و بدانيد كه خداوند در خلال همين حرمان ها و جدايي ها بستر كمالات و رشدها و زايش هاي گوناگون مادي و معنوي را براي شما و فرزند دلبندتان فراهم مي آورد.
اطمينان داشته باشيد كه حتي در صورتي كه در اين دنيا نيز ظرفيت جبران سختيهائي كه شما و دختر عزيزان متحمل مي شويد نباشد در سراي آخرت قطعا چنين است. رو آوردن شما به نماز و عبادت اتفاق خوبي است كه قطعا ادمه آن نه صرفا جهت آرام بخشي شما، بلكه مقدمه اي خواهد بود براي رسيدن شما به لذتهاي حقيقي و معنوي به مراتب بالاتر از آنچه انتظار آن را داريد:« الَّذينَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوب»؛« آنها كسانى هستند كه ايمان آورده‏اند، و دلهايشان به ياد خدا مطمئن (و آرام) است آگاه باشيد، تنها با ياد خدا دلها آرامش مى‏يابد.»(4)
3- بر اساس منابع ديني اين امكان حقيقتا وجود دارد كه در سراي باقي نيز از همراهي و مصاحبت با همسر مهربان خود به عنوان يكي از نعمتهاي الهي بهره مند شويد، خصوصا زماني كه هر دو ان شاء الله اهل بهشت باشيد كه در اين حالت اگر بخواهيد با ميل و اراده شما چنين اتفاقي بيفتد شرط آن برتري شما نسبت به همسرتان به لحاظ درجات ايماني و اعمال صالح مي باشد (5)، كه مي توانيد از فرصت مغتنمي كه در اختيار داريد خصوصا با تصميمي كه در مورد عبادات و نماز و ارتباط با خداوند يكتا گرفته ايد، اين ظرفيت را ايجاد نمائيد.
پي نوشت ها:
1. بقره (2)آيه 155 و 156.
2. رك: http://www.pasokhgoo.ir/node/34046
3.ثقة الاسلام كلينى، الكافي، دار الكتب الإسلامية تهران، 1365 ش، ج 2، ص255.
4. رعد(13)آيه 28.
5. علامه مجلسى، بحار الأنوار، مؤسسة الوفاء، بيروت، لبنان، 1404 ه ق، ج 8، ص 105.

موفق و موید باشید