1-اگر انسان توبه خود را بشکند چه گناهی انجام داده؟باید چه کرد؟
2-خود ارضایی گناه است؟اگر گناه است- تنها با توبه این گناه ازبین میره؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پرسشگر گرامي در توبه شكني ،همان كار گناهي كه دوباره انجام شده ،گناه محسوب مي شود، و توبه شكني گناه مضاعفي نيست .
توصيه ما اين است اگر بارها هم توبه شكسته ايد باز هم بلافاصله بعد از گناه توبه كنيد و خود را در آغوش خدا بياندازيد چرا كه توبه هر گاه حقيقى و واقعى باشد و از اعماق جان برخيزد و جامع شرايط باشد و واقعاً از گناهى كه مرتكب شده احساس خجلت و ندامت كند و خود را در پيشگاه خدا شرمنده ببيند و در صدد كسب رضاى حق تعالى باشد, مقبول درگاه احديت واقع شده و آثار و بركاتش نمايان مى گردد. هر چند گناه بزرگ يا بسيار باشد. قرآن كريم مى فرمايد: اي بندگان كه بر خود اسراف و ستم كرديد ، از رحمت خدا مأيوس نشويد كه خدا همهء گناهان را مى آمرزد, زيرا او بسيار آمرزنده و مهربان است .(1). توبه حقيقي نه تنها آثار وضعي و تكليفي گناه را محو مي كند و گناهكار را از گناهان پاك مي نمايد، بلكه گناهكار توبه كننده را محبوب خدا مي سازد. قرآن كريم مي فرمايد: «اِنّ الله يحبّ التوابين؛(2) خداوند توبه كنندگان را دوست مي دارد».كسي كه دوست و محبوب خدا شد، خدا عزيزش مي كند؛ همه گناهان كبيره و صغيره او را مي بخشد، چنان كه پيامبر فرمود:«التائب من الذنب كمَن لا ذنب له؛(3) كسي كه از گناه توبه كند (خداوند همه گناهان او را مي آمرزد و) همانند كسي مي شود كه هيچ گناهي نكرده است». به فرموده امام صادق عليه السلام خدا چنين فردي را كه زياد توبه مي كند دوست دارد: إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْعَبْدَ الْمُفَتَّنَ التَّوَّاب(4)
خداوند عبدي كه دچار فتنه شده زياد توبه مي كند دوست مي دارد
وبدانيد يكي از راه هاي شيطان براي غرق شدن در معاصي اين است كه به انسان القاء مي كند كه تو ديگر خيلي بد شدي و خيلي گناه كردي پس ديگر خدا تورا نمي بخشد و توبه ات قبول نيست پس لازم نيست توبه كني واين باعث مي شود كه بيشتر از خدا دور شويم پس به اين القائات توجه نكنيد و بلافاصله توبه كنيد
البته گناه نكردن خيلي مطمئن تر از توبه كردن است .
-عمل خودارضايي (مرد باشد يا زن) عملي حرام و طبق برخي از روايات از گناهان بزرگ و كبيره است كه بر آن وعده عذاب داده شده و حتي مجازات دنيوي نيز براي آن تعيين شده است.
حرمت چنين عملي از اين آيه به دست ميآيد : "كساني كه براي ارضاي غريزه جنسي خود راهي غير از ازدواج طلب كنند، تجاوزگرند".(5)
در حديثي حضرت صادق (ع) در مورد استمنا ، ميفرمايد: يكي از كساني كه خداوند در روز قيامت با انها تكلم نمي كند و به انها نگاه نمي كند كسي است كه با خودش ازدواج مي كند يعني استمناء مي كند(6)
در برخي روايات از معصوم سؤال از "خضخضه" شده ، امام آن را از فواحش دانسته(7) كه در قرآن تحريم شده است ،معناي خضخضه استمنا است.
علت اصلي و فلسفه حرمت استمنا آن است كه استمنا دفع شهوت از راه غير طبيعي است كه هم به جسم و هم به روح آسيب جدي وارد مي‏كند.
البته اگر در خواب از انسان مني بيرون بيايد و محتلم شود ،كار حرامي مرتكب نشده است،و به آن استمنا نمي گويند.
براي پاك شدن از ين گناه اول بايد توبه كنيد و بعد ترك كنيد اين گناه را ، وبا اين توبه و ترك حتما بخشيده مي شويد ،
درمان اصلي اين نياز جنسي، ازدواج است ، اما تا قبل از ازدواج راه هاي آرام بخش هستند كه بايد اين امور را رعايت كنيد:
1ـ خود را از محيط ها و موقعيتهاي تحريك آميز دور نگه داريد و از خلوت گزيني اجتناب ورزيد؛
2ـ از پوشيدن لباس هاي تنگ و چسبنده خودداري ورزيده و از تماس و لمس نمودن اعضاي بدن خود يا ديگران شديداً دوري گزينيد؛
3ـ از نگاه به نامحرم و چشم چراني خودداري ورزيد؛
4ـ تخيلات و تفكرات خود را كنترل كنيد . هر آن چه به ذهن و انديشه مي گذرد، خداوند به آن آگاه است . در اين زمينه مسئوليت داريد . بايد تنها به عقل و قوانين شرعي بينديشيد تا رستگار شويد؛ زيرا تخيلات و تصوّر دربارة مسايل جنسي و شهوت آلود منجر به تحريك هاي مداوم گرديده و نيروي حيات را از بين برده و انسان را از مسائل حقيقي و واقعي زندگي باز مي دارد؛
5ـ با توجه به اين كه دوران جواني، دوران پر شور و حساس عمر به حساب مي آيد، شايسته است كه جوان با برنامه ريزي دقيق براي اوقات شبانه روزي به ياري كار و تلاش مداوم در زمينه هاي تحصيلي و علمي و مطالعاتي و كارهاي ذوقي و تفريحي حداقل زمان لازم را به خوابيدن اختصاص دهد .زماني به بستر رود كه خواب بر او چيره شده و زود به خواب رود؛
6ـ با اشتغال به مطالعه كتب سودمند و مراجعه به كتابخانه ها در اوقات فراغت، زمينه موفقيت تحصيلي آينده خود را فراهم سازد؛
7ـ در تيم ها و گروه هاي ورزشي شركت فعال داشته باشد . نيز در فعاليت هاي تربيتي، فرهنگي و مذهبي شركت كند؛ زيرا اين اشتغالات در افزايش ايمان و توفيق در ترك معاصي به وي كمك مي كند.
فعاليت هاي سالم و جهت دار سودمند، مقدار فراواني از انرژي هاي جوان را به خود اختصاص مي دهد . از تحريك هاي جنسي و شهوت انگيز جلوگيري مي نمايد، چرا كه مبتلايان به اين عادت زشت، بيش تر ميل به گوشه گيري دارند. شركت در فعاليت هاي تربيتي و اجتماعي و گروه هاي قرآن در مساجد و كتابخانه ها و تماس با افراد مؤمن و پاك در تقويت روحيه و ايمان اين گونه جوانان بسيار مؤثر است؛
8ـ رفت و آمد با دوستان خوب و مؤمن، نماز اول وقت، نماز با جماعت، پرهيز از دوستان و رفقاي بي بند وبار و منحرف؛
9ـ قبل از خوابيدن وضو بگيرد و آية الكرسي را بخواند؛
10ـ اگر مي تواند هفته اي يك يا دو روز را روزه بگيرد؛
11ـ در برنامه غذايي خود دقت كند . از مداومت در مصرف بعضي از خوردني هاي محرك و مقوّي و شهوت برانگيز خودداري كند؛
12ـ تمايل ها و افكار خود را از توجه به خويشتن به سوي ازدواج و زندگي آينده معطوف سازد . دير يا زود ازدواج مي كند و بايد آمادگي كامل داشته باشد؛
13ـ همواره با ذكر و ياد خدا اُنس و الفت داشته باشد.
پي نوشت ها:
1. سوره زمر، آيه 53.
2. سوره بقره آيه 222.
3. كليني، اصول كافي،‏ ترجمه حاج سيد جواد مصطفوى‏، كتاب فروشى علميه اسلاميه، ج 3، ص 109.
4. ثقه الاسلام كليني، كافي، الناشر: دار الكتب الاسلاميه، تهران، سال نشر/1365 ه.ش، ج 2، ص 435.
5. مؤمنون(23) آيه 7.
6. محمد بن الحسن الحر العاملي، وسائل الشيعه، ناشر: مؤسسه آل البيت، قم، سنه النشر/1409 ه.ق، ج20، ص 353.
7. همان.

موفق و موید باشید