با سلام.در سایت خواندم زن می تواند برای همسرش عمل استمنا را انجام دهد و اشکال شرعی ندارد اما یک سوال دارم مردی که زن دارد آیا او نیز می تواند خودش برای خودش عمل استمنا را انجام دهد ( هم در حالتی که همسرش در حضورش باشد و این اتفاق را ببیند و هم در حالتی که همسرش در حضور وی نباشد). چه حکمی دارد؟ اگر زن فرد از این کار مرد لذت ببرد در حکم شرعی تاثیری دارد؟ممنون

پاسخ:
مرد نمی تواند خودش برای خودش استمنا کند چه در حضور همسر ودر چه در غیاب همسر. اما زن می تواند برای شوهرس استمنا کند یعنی کار یکند که منی شوهرش خارج شود و همنین طور مرد برای زنش.(1)
پی نوشت:
1. امام خمینی، تحریرالوسیله ،ج2 ،ص 231.