با سلام
مدت 8 سال است که به وسواس در غسل و ... مبتلا شده ام . غسل من بیش از یک ساعت طول می کشد و بعد از اینکه تمام شد با بررسی قسمتهای مختلف صورتم می خواهم از اینکه مانعی وجود نداشته باشد از غسل خود مطمئن شوم و با کوچکترین چیزی به غسلم شک می کنم . خواهش می کنم مرا در این زمینه راهنمایی کنید . در ضمن مرجع تقلید من آیت اله مکارم شیرازی است .
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني
وسواس فكري و عملي از پیچیده ترین اختلالات روانی است و خود درمانی در بسیاری موارد کم اثر است.همان گونه بسیاری از بیماری های جسمی مثل ناراحتی قلبی- عروقی و .... با خود درمانی صرف برطرف نمی گردد. بیمارهای روانی که بیماری مربوط به مغز و نورون های عصبی است ،با پرس و جو کردن های پی در پی، تلفنی و اینترنتی (در مورد احکام و مشاوره وسواس و ...) حل نمی گردد.
ضروری است فرد مبتلا به وسواس برای درمان خود به راه های مؤثر و راه گشا متوسل شود. درمان وسواس باید تحت نظر روانپزشک و روان شناس به طور همزمان قرار گیرد . در بسیاری موارد دارو درمانی یا روان درمانی تنها نیز جواب نمی دهد. وسواس باید طی جلسات مداوم روان درمانی(به طور متوسط 25 جلسه) و زیر نظر متخصص درمان گردد.
مطالعه کتاب ، مقاله و یا مشاوره تلفنی یا اینترنتی در زمینه وسواس تأثیری اندک و موقتی دارند. به هیچ وجه جای مراجعه حضوری را نمی گیرند.






