پرسشگر گرامی با سلام و تشکر از ارتباطتان با این مرکز.

در آیه قرآن می خوانیم :« فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ لا يَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا يَسْتَقْدِمُونَ؛(1)براى هر قوم و جمعيّتى، زمان و سرآمد (معيّنى) است . هنگامى كه سرآمد آن ها فرا رسد، نه ساعتى از آن تأخير مى‏كنند، و نه بر آن پيشى مى‏گيرند.»
از معصوم (ع) سؤال كردند که بعضى از اموات و مردگان را مى‏بينيم چشم آن ها باز است و بعضى بر هم و بسته است. كدام يك علامت سعادت و شقاوت است .حضرت فرمود: آن كه چشمش باز است، موقعى كه مرگ آمد، چشمش باز بود. مهلت نداشت كه چشمش را بر هم گذارد . آن كه چشمش بر هم و بسته است، موقعى كه مرگ آمد، چشمش بر هم بود. مهلت نداشت چشم را باز كند . عوام مي گويند آن كه چشمش باز است، چشمش به دنيا و مال و منال است و آن كه چشمش بسته است، از دنيا صرف نظر كرده است.(2)
پی نوشت ها:
1. اعراف(7) آيه 34.
2.أطيب البيان في تفسير القرآن،طيب ،انتشارات اسلام،چاپ تهران، 1378ش،نوبت دوم،ج‏10، ص 68 .