با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
من دانش آموز کلاس دوم دبیرستان هستم و مرجع تقلید بنده ایت الله مکارم شیرازی می باشند

مدتی هست که دلم خیلی از دست خودم و کارام گرفته ،قبلنا وقتی دلم میگرفت با خدا درد و دل می کردم و آروم می شدممدتی هست که احساس می کنم به خاطر گناهان بزرگی مثل زنا،استمنا و ... فاصلم از خدا خیلی زیاد شده،دیگه واقعا خسته شدم،آرزو دارم یه لحظه ازون حسی که قبل از این کارا با راز و نیاز با خدا بهم دست میداد دوباره دست بده اما واقعا نمیدونم این کثافت و کثیفی درونیم رو چجوری باید تمیز کنم تا به خدا نزدیک بشم و اون منو ببخشه

خواهش میکنم اگه امکان داره با زبونی ساده منو راهنمایی کنید به خدا اگه کمکم کنید تا عمر دارم دعاتون می کنم
بنده ی خطاکار-علی

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مركز
این درگه ما درگه نومیدی نیست صد بار اگر توبه شکستی بازآ
نامه شما قبل از هر چیز حداقل دو حقیقیت را بازگو می کند :
روشن بودن چراغ ایمان در دل جوان تان .
نامه تان نشان می هد که از وجدان بیدار و از نفس لوامه و خود ملامتگر فعال و حقیقت جویی برخورداری.
باز محتوای نامه و ناراحتی درونی که از انجام گناه در خود احساس می کنی نشان می دهد که هنوز مورد عنایت و لطف خدا قرار داری .
اگر به خاطر گناهان خدا دیگر دوستت نداشت و تو را رها کرده بود، این نامه را برای ما نمی نوشتی. درد دل های خود را برای ما بازگو نمی کردی .روشنایی ایمان و نوری که خدای مهربان در دل تو افکنده ،باعث شده سفره دلت را صمیمانه پهن کنی و آدرس و نشانی خدا را از ما بخواهی .
خدا تو را دوست دارد . در حدیث قدسی می فرماید :
لو علم المدبرون کیف اشتیاقی بهم لماتوا شوقا (1)؛ اگر گناهکاران،که با گناه کردن به من پشت کردند، می دانستند که چقدر دوست شان دارم و مشتاق آنان هستم،آن قدر شعف و شادی وجودشان را فرا می گرفت که از شدت شوق و شادمانی جان می سپردند !
خدا به بنده های گنه کارش می گوید :
غرق گنه نا امید مشو ز دربار ما که عفو کردن بود، در همه دم کار ما
بنده شرمنده تو، خالق بخشنده من بیا بهشتت دهم، مرو تو در نار ما
اگر مهربانی های او را بدانیم و او را بشناسیم حتی برای یک لحظه هم حاضر نیستیم با گناه کردن او را از خود دور کنیم و خود را از محبت هایش محروم سازیم. پس قدر محبت های بیدریغ و بی بدیل خدا را بدانیم که ممکن است روزی با تکرار و ادامه گناه آن را قطع کند .
از شما و وجدان بیدار و جوانت می پرسم : آیا جواب مهر و محبت های خدا بی مهری و پشت کردن است؟مگر او به ما نیاز دارد که این همه به ما محبت می کند و پس از گناه به ما مهلت بازگشت و توبه می دهد یا این ما هستیم که به شدت به او نیاز داریم ؟
پرسشگر گرامی
از این که در عنفوان جوانی در اندیشه بازگشتن به سوی خدا و ساختن روح و جان خویش برآمده ای تا با عزم و اراده قوی در عروج عاشقان و بزم دل‌سپردگان به وادی نور قدم نهید، خرسندیم و به شما تبریک می گوییم . امیدواریم که این بار اراده پولادین خود را به کار بسته و روح خویش را از زندان هولناک گناهان و معصیت ها رهایی بخشید. یقین بدان که در این صورت ‌، نسیم دلنواز عفو و رحمت پروردگاری کریم و رئوف که در قرآن توبه کنندگان درگاهش را در شمار محبوب ترین بندگان خود می‌شمرد، شامل حال تان خواهد شد.
جوان عزیز!‌
چه زود مشکل و درد اصلی خویش را شناختی. مشکل اساسی ما آدم های ضعیف و گناهکار دور شدن از اصل و ریشه خود یعنی دور شدن از خدا است .
حال خوش و راهِ خود شناسی و خدا شناسی و توبه و بازگشت به سوی خدا را از دست مده. بدان که با توبه حقیقی همه گناهانت را خدای مهربان خواهد بخشید .
توبه حقیقی چنان انسان را دگرگون می‌کند که گویی هیچ گناهی را مرتکب نشده است. امام محمد باقر(ع) می‌فرماید:‌«التائب من الذّنب کمن لا ذنب له؛(2) توبه کننده از گناه مانند کسی است که گناه نکرده است».
توبه حقیقی و خالص که قرآن از آن به «توبة نصوح» یاد می‌کند، موجب محو همه آثار گناه می‌گردد.
امام صادق(ع) می‌فرماید:«هنگامی که بنده‌ای توبة نصوح (حقیقی) کرد، مواهب و نعمت‌های کم نظیر الهی را متوجه خود می‌سازد و اولین اثرش آن است که محبوب خدا می‌شود،
دوم: خداوند در دنیا و آخرت گناهان او را می‌پوشاند». راوی حدیث می‌گوید: سؤال کردم که چگونه خدا پرده‌پوشی می‌کند؟ امام(ع) فرمود: «هر چه از گناهان که دو فرشتة موکل بر او، برایش نوشته‌اند، از یادشان ببرد، و به اعضای بدن، فرمان می‌دهد که گناهان او را پنهان کنید. به نقاط زمین و هر کجایی که گناهکار توبه کننده گناه کرده است، دستور می‌دهد که گناهان او را پنهان کنید و آثار آن را پاک می‌کند».
پس توبه کننده در حالی خدا را در قیامت ملاقات می‌کند که هیچ چیزی به ضرر او و بر گناهانش گواهی و شهادت دهنده نیست و چیزی از آن آشکار نخواهد شد».(3)
چند کتاب زیر را پیشنهاد می کنیم:
1- بهترین راه شناخت خدا : محمد محمدی ری شهری ، انتتشارات دار الحدیث ، قم
2- گناهان کبیره ، شهید دستغیب ، دفتر انتشارات اسلامی - قم
3- معاد ، شهید دستغیب
4- عبادت عاشقانه ، استاد کریم محمود حقیقی ،تنتشارات حضور - قم
5- اخلاق و تربیت ، حسین احسانی فر ، زمینه سازان حضور - قم
پی نوشت ها:

1.شیخ محمد بهاری، تذکره المتقین ، ص101.
2. ثقه الاسلام كليني، الكافي، دار الكتب الاسلاميه، طهران، 1365 ه.ش ، ج2، ص435.
3. همان، ص 436.