باسلام وعرض خسته نباشید
لطفاٌ مراجع معظم مورد تایید جامعه مدرسین رامرقوم فرمایید؟
آیا نظر جامعه مدرسین وظیفه ای را ایجاد میکند؟

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مركز
نظر جامعه مدرسین وظیفه ای ایجاد نمی کند؛ اگر چه در مواردی که انسان در تشخیص اعلم دچار مشکل می شود با اعتماد به نظر ایشان می تواند مرجع خود را انتخاب کند.
به طور کلی مجتهد و اعلم را از سه‌راه مى توان شناخت :
اول آن که خود انسان یقین کند ، مثل آن که از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد ،.
دوم آن که دو نفر عالم عادل که مى توانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند، مجتهد بودن یا اعلم بودن کسى را تصدیق کنند، به شرط آن که دو نفر عالم عادل دیگر با گفته آنان مخالفت ننمایند.
سوم آن که عده‌اى از اهل علم که مى توانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند، و از گفته آنان اطمینان پیدا مى شود،مجتهد بودن یا اعلم بودن کسى را تصدیق کنند .
اگر شناختن اعلم مشکل باشد، باید از کسى تقلید کند که گمان به اعلم بودن او دارد، بلکه اگر احتمال ضعیفى هم بدهد که کسى اعلم است و بداند دیگرى از او اعلم نیست،بنابر احتیاط واجب باید از او تقلید نماید.اگر چند نفر در نظر او اعلم از دیگران و با یکدیگر مساوى باشند، باید از یکى از آنان تقلید کند. (1)
بعد از رحلت حضرت امام خمینی،جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که اهل خبره هستند، آیات عظام: بهجت،خامنه ای،مکارم شیرازی، شبیری زنجانی، وحید خراسانی، شیخ جواد تبریزی، فاضل لنکرانی، را به عنوان مرجع معرفی کردند و اعلام نمودند که مردم می توانند از این علما تقلید کنند.
از این بین حضرات آیات فاضل، بهجت،حاج‌شیخ‌جواد تبریزی‌ به رحمت خدا رفته اند.
البته هرکس بتواند از یکی از راه های شناخت اعلم استفاده کند واعلم را تشخیص دهد، لازم است این کار را بکند.اگر اعلم را تشخیص داد ،باید از او تقلید کند و اگر تشخیص نداد و متحیر ماند می تواند از یکی از آن ها که تمایل دارد تقلید بکند .

پی نوشت:
1 . امام خمینی، توضیح المسائل، مسئله 3 و 4 و 14.