در روستای زان و زیارت شهرستان دماوند ساختمان های حسینیه از نظر شرعی دارای مشکل می باشند . آیا کسی مسول نظارت این ساختمان ها نیست ؟ هرسال درروزهای تاسوعا و عاشورا مشکلات ساختمان را به روحانیون حاضر متذکر می شوم ولی تاکنون کسی به حرف های من اهمیت نداده است . امیدوارم لااقل شما بررسی کنید . ممکن است این مشکل برای روستاهای دیگر هم وجود داشته باشد.
در روستای زیارت قسمت بانوان را طوری جدا کرده اند که هیچ گونه اتصالی برای نماز جماعت بخصوص نماز جماعت ظهر عاشورا وجود ندارد ومن دو سال است که دم در ورودی آقایان منتظر روحانی می ایستم تا یکی از آقایان روحانی رضایت بدهند به قسمت بانوان بیایند و نماز به جماعت برگزار بشود .البته برای این که روحانی از بین حداقل دویست نفر زن و بچه ای که نشسته اند بخواهد عبور کند ، خدا گواه است که چه می کشیم . در صورتی که با احداث یک راه پله، ویا یک بالکن تمامی مشکلات حل خواهد شد .
در روستای زان ساختمان مسجد قدیمی را تخریب کرده اند و روی آن مسجد و حسینیه را با هم ساخته اند بطوری که مشخص نیست مسجد است یا حسینیه .وهرسال بانوانی که عذر شرعی دارند سردرگم هستند و روحانیون هم اصلا به این موضوع اهمیتی نمی دهند.

با عرض سلام و تشکر از ارتباط تان با این مرکز
پرسشگر گرامی، ما در این مرکز به سوالات شرعی پاسخ می دهیم. برای پی گیری مشکلات ساختمان مسجد و حسینه باید به مسئولان مربوطه مانند سازمان تبلیغات و دفتر امام جمعه مراجعه کنید.
در صورتی که اتصال بین صف مردها و زن ها برقرار نباشد ،اگر به راحتی می شود که نماز جماعت را در قسمت خواهران هم برقرار کرد، این کار را انجام بدهید. اگر این کار مشکلاتی دارد، زن ها نماز را به صورت فرادا بخوانند.
اما به هر حال در صورت وجود اشکال ساختمانی در اتصال صف ها ، بهتر است که مشکل برطرف شود.
در روستای زان که ساختمان مسجد را خراب کرده اند، قسمت جدید که در مکان مسجد قبلی ساخته اند، مسجد می باشد. اما قسمتی که جدید ساخته شده است، اگر به نیت مسجد ساخته اند، مسجد می باشد. اگر به نیت حسینیه ساخته اند، حسینیه می باشد. برای اطلاع از این موضوع می توانید به متولیان و کسانی که آن جا را
ساخته اند ،مراجعه کنید. (1)
پی نوشت :
1. آیت الله مکارم ، استفتائات جدید، ج2، س 182.