باسلام .منظور از کافر ذمی چه کسی یا چه کسانی می باشد؟وچه فرقی باکافر دارند؟باتشکر

با سلام و تشکر به خاطر ارتباطتان با این مرکز
کافر ذمی در برابر کافر حربی است ، کافر ذمی کسانی هستند از اهل کتاب (یعنی مسیحی ها و یهودی ها و زردشتی ها )که در کشور اسلامی و در پناه اسلام زندگی می کنند و با مسلمانان همزيستى مسالمت‏آميز دارند و بر علیه مسلمانان اقدامی خصمانه انجام نمی دهند . جان و مال و ناموس اين دسته از كفّار، محفوظ است و مسلمانان موظّفند آن را محترم بشمارند. آنها هم در مقابل، خدماتى به كشور اسلامى ارائه مى‏كنند، اما اگر همین کفار (اهل کتاب ) در کشور اسلامی باشند. ولی در ذمه و پناه اسلام نباشند و بنای ستیز و توطئه بر علیه اسلام و مسلمانان داشته باشند ذمی نیستد و اصطلاحا به اینها کافر حربی می گویند . (1) بنابراین فرق بین کافر ذمی و حربی در این است که ذمی در پناه اسلام و تسلیم ضوابط و مقررات می باشد و بدانها پایبند است و اقدامی خصمانه نمی کند. ولی کفار حربی بنای ستیز و درگیری و توطئه دارند و مقررات و ضوابط حکومت اسلامی را رعایت نمی کنند .
اما سایر کفار (غیر اهل کتاب ) تصمیم گیری راجع به آنها که در پناه اسلام باشند یا نباشند به عهده حاکم اسلامی یعنی فقیه جامع الشرایط (ولی فقیه ) است (2)
پي نوشت:
1.سؤ ال تلفنی از دفتر آیت الله خامنه ای(7112262و7746666).
2 . همان .