با سلام - آیا گفتن اذکار مختلف به عدد ابجد آن ها باید با اجازه و شرایط خاصی باشد ؟ یا می توان مثلا ذکرهای مختلف مثل یا فتاح - یا رحمان و ... را به عدد ابجد آن ها فرستاد و هیچ اشکالی هم ندارد ?

لطفا توضیح مفصل و کاملی در خصوص ذکر و انواع آن و این که آیا می توان آن ها را استفاده کرد یا نه ؟ و شرایط و تعداد آن بیان کنید

با تشکر

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با این مرکز.
اذكاري كه در كتب معتبر وارد شده ، به دو دسته عام و خاص مي توان تقسيم كرد:
اذكار خاص آن اذكاري هستند كه علاوه بر اينكه ياد خدا هستند، آثار خاصي نيز براي آن ها بيان شده ؛ براي بهره مندي از آن آثار خاص شرايط كمي و كيفي خاصي بيان شده است.
اذكار عام اذكاري هستند كه منوط به شرايط خاصي نشده اند . هر كس كه مي خواهد خداوند متعال را ياد كند ، مي تواند از اين اذكار استفاده نمايد.
اذكار خاص غالبا به دو صورت مأثور و مجرّب هستند؛ يعني يا اذكاري اند كه از توصيه هاي ائمه معصومين (عليهم السلام) در روايات به ما رسیده و يا اذكاري هستند كه مورد تجربه علما و مؤمنان قرار گرفته و آثار خاصي بر آن مترتب شده و براي استفاده ديگران در كتب ذكر شده است.
درباره اذكار خاص بايد بگوئيم كه اگر علاوه بر ياد خدا، به دنبال رسيدن به آثار خاص هم باشيم ،لازم است كه مطابق آنچه در روايات بيان شده يا مورد تجربه قرار گرفته شده عمل نمائيم . شرايط كمي و كيفي آن ها را مد نظر داشته باشد تا به همه آثار ذكر شده براي آن ها برسيم. افراط در این امور بسیار مضر است .خوب است که همیشه با یک استاد اخلاق در تماس باشید .
اما اذكار عام شرايط خاصي لازم ندارند . اين اذكار را به هر تعداد كه خواستيم مي توانيم به كار ببريم. چنان كه خداوند متعال براي اصل ذكر و ياد خود قيد و شرطي قرار نداده و فرموده : «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثيرا؛ (1) اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد خدا را بسيار ياد كنيد».
بنابراين بر زبان جاري كردن هر اسم و صفتي كه براي خداوند متعال وجود دارد و مصداقي براي ياد خدا قرار مي گيرد، منوط به شرايط كمي و كيفي خاصي نيست . اگر براي برخي اذكار شرايطي تعيين شده ،مربوط به اثراتي است كه علاوه بر ياد خدا مي تواند داشته باشد . قيود و شرايط مربوط به اثرات خاص است.
پي نوشت :
1. احزاب (33) آيه 41 .