باسلام من چند سوال دارم که لطف کیند بصورت دقیق جواب بدهید
1.آب منی دقیقا به چه صورت است؟(رنگ،جنس،بو،و...)
5.2دقیقه مانده به اذان صبح،تکلیف به صورتی است؟
3. ندانم این آب(منی)یا هر آبی دیگر نظیر وذیو.... دقیقا چی هست؟(شک) تکلیف چیست؟
4. به علت تنگی وقت،آیا لباس نحس شده را باید بشوریم؟

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
ملاک تشخیص منی رنگ ، بو و... نیست. بلکه تشخیص منی ملاک های دیگری دارد که عبارت است از اینکه در اوج لذت و شهوت همراه با سستی بدن و با جستن خارج شود.(1)
اگر مایعی با این سه نشانی از انسان خارج شد منی می باشد . در غیر این صورت منی نمی باشد. انسان می تواند از این راه منی را تشخیص بدهد و طبیعتا به جواب سوال (رنگ ، بو و...) خود می رسد.
سوال دوم : در صورتی که وقت برای غسل و وضو باشد ، انسان باید غسل کند و وضو بگیرد . اگر وقت نباشد به گونه ای که اگر بخواهد وضو و یا غسل انجام دهد، تمام نماز و یا مقداری از نماز بعد از وقت خوانده می شود، باید بدل از غسل و یا بدل از وضو تیمم کند .با تیمم نماز بخواهد . این نماز کفایت می کند .لازم نیست بعدا قضا کند.(2)
سوال سوم : راه تشخیص منی را در سوال اول گفتیم .در صورت شک، مایع خارج شده پاک می باشد.
آبى كه گاهى بعد از ملاعبه و بازى كردن از انسان خارج می شود و به آن مذى می گویند، پاك است .
آبى كه گاهى بعد از منى بيرون می آید و به آن وذى گفته می شود، پاک می باشد.
آبى كه گاهى بعد از بول بيرون می آید و به‌ آن ودى می گویند، پاك است.(3)
سوال چهارم : شستن لباس در همان حال واجب نیست. مهم این است که لباسی برای نماز داشته باشد . در نماز برای مردها فقط پوشاندن عورت (جلو و عقب ) لازم است .بیش تر از آن لازم نیست. اما اگر فقط یک لباس نجس داشته و لباس دیگری برای خواندن نماز نداشته و وقت هم تنگ باشد ، می شود با لباس نجس نماز خواند.(4)
لطفا هر گاه سوال شرعي مي پرسيد، نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا براساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پي نوشت ها :
1. توضيح المسائل مراجع ، م 346.
2. همان ، م678.
3. همان ، م 73.
3. آیت الله مکارم ، توضیح المسائل ، م 744.