با سلام و خسته نباشید
لطفا سوال زیر را با توجه به نظرات آیات عظام وحید خراسانی و آیت الله بهجت پاسخ بدهید.
اینجانب ساکن کشور نیوزلند هستم.دو سال پیش کامپیوترم اشکالی پیدا کرده بود و من از دوستم که مسیحی است و مسلمان نیست و اهل یکی از کشورهای آفریقایی است درخواست نمودم که کامپیوترم را تعمیر کند و او برای تعمیر کامپیوتر و تعویض ویندوز و اجرای برخی از نرم افزارها از نرم افزارهایی استفاده میکرد که کپی و یا قفل شکسته بود.و او احتمالا این نرم افزارها را از کشور خودش تهیه نموده بود که غیر قانونی است اکنون سوالم اینست که حکم اینکه من از این کامپیوتر استفاده میکنم در حالی که از نرم افزارهای غیر قانونی تعمیر شده چیست آیا باید از شخص بپرسم که آیا آن (سی دی ها که من احتمال میدهم که غیر قانونی است چون کپی از نسخه های اصل که کپی کردن از آن قانونی نیست)آیا باید از شخص بپرسم حکم چیست چون احتمال اینکه آنها غیر قانونی بوده زیاد است لطفا پاسخی مرقوم نمایید.چون از این کامپیوتر برای مطالعه استفاده میکنم نیاز فوری به پاسخ دارم.
با تشکر

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
تفحص برای چگونگی نصب ویندوز لازم نیست. لیکن نظر آیت الله بهجت ( ره ) در باره استفاده نرم افزار این است :
تکثیر سی دی های ممنوع التکثیر جایز نیست . اگر کسی تکثیر کرد و خرید و فروش نمود ، پولش را باید به صاحب سی دی بر گرداند. اگر نمی شناسد ، به مرجع تقلیدش مراجعه نماید . بعد از تکثیر هم کسی نمی تواند آن را بخرد .
نرم افزار های تولید خارجی هم همین حکم را دارد . اگر آن کفار از کسانی باشند که مال شان محترم نباشد و موجب فتنه نشود ، تكثیر آن جایز است . ( 1 )
به نظر آيت الله وحيد بنابر احتياط جايز نيست. ( 2 )
پي نوشت ها :
1 . آیت الله بهجت،استفتاآت، ج3، س 4090 و 4091 و 4099 .
2 . سؤال تلفني از دفتر آيت الله وحيد خراساني .