بسم الله الرحمن الرحیم با سلام و تحیت سوال بنده از حضرتعالی این است که : آیا بین دو نماز جمعه ای که در یک شهر برگزار میگردد، باید فاصله معینی باشد ؟ این فاصله چقدر است ؟ آیا اگر فاصله بین دو شهرک فقط بین 10 تا 15 کیلومتر باشد و به علت اینکه رفتن مردم از یک شهرک به شهرک دیگر دشوار باشد نیز میتوان در هر دو شهرک نماز جمعه برگزار گردید؟ به طور کلی ملاک تشخیص این فاصله چیست ؟ لطفا به طور کلی شرح دهید. متشکرم

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
بين دو نماز جمعه بايد حد اقل يک فرسخ شرعي فاصله باشد(1) . مقدار فرسخ شرعي به حساب کيلومتر، حدود 5625 متر مي شود.
بنابراين لازم نيست بين دو نماز جمعه حتما 10 کيلو متر فاصله با شد لکن فاصله دو شهرک کم تر از 5625 متر نباشد .
ا گر از اين مقدار کم تر باشد، نماز جمعه دوم باطل است، ولي اگر بيش تر از اين مقدار باشد ،هردو نما ز جمعه صحيح است .
پي نوشت:
1. آيت الله خامنه اي، استفتائات، سؤال 623.