نماز جمعه

بسم الله الرحمن الرحیم با سلام و تحیت سوال بنده از حضرتعالی این است که : آیا بین دو نماز جمعه ای که در یک شهر برگزار میگردد، باید فاصله معینی باشد ؟ این فاصله چقدر است ؟ آیا اگر فاصله بین دو شهرک فقط بین 10 تا 15 کیلومتر باشد و به علت اینکه رفتن مردم از یک شهرک به شهرک دیگر دشوار باشد نیز میتوان در هر دو شهرک نماز جمعه برگزار گردید؟ به طور کلی ملاک تشخیص این فاصله چیست ؟ لطفا به طور کلی شرح دهید. متشکرم

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
بين دو نماز جمعه بايد حد اقل يک فرسخ شرعي فاصله باشد(1) . مقدار فرسخ شرعي به حساب کيلومتر، حدود 5625 متر مي شود.
بنابراين لازم نيست بين دو نماز جمعه حتما 10 کيلو متر فاصله با شد لکن فاصله دو شهرک کم تر از 5625 متر نباشد .
ا گر از اين مقدار کم تر باشد، نماز جمعه دوم باطل است، ولي اگر بيش تر از اين مقدار باشد ،هردو نما ز جمعه صحيح است .
پي نوشت:
1. آيت الله خامنه اي، استفتائات، سؤال 623.

با سلام چرا با وجود سفارشهای فراوانی که به شرکت در نماز جمعه شده است ولی بعضا بسیاری از علما در نماز جمعه شرکت نمی کنند و ترجیح می دهند در خانه نمازشان را بخوانند

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
خيلي از علما و روحانيون، در نمازهاي جماعت شرکت مي کنند . اگر برخي از آنان شرکت نمي‌کنند، از روي بي اعتنايي به نماز جمعه نيست ،بلکه حتما داراي عذر موجه هستند و مشکلي دارند که توفيق شرکت در نماز جمعه پيدا نمي‌کنند.
مي دانيد که شرکت در نماز جمعه گر چه بسيار خوب و داراي فضيلت و اجر زيادي است اما در عصر غيبت نماز جمعه واجب عيني نيست ،بلکه واجب تخييري است. پس کسي که در نماز جمعه شرکت نکرد ،کار خلاف شرع مرتکب نشده ،بلکه فضيلتي را از دست داده که ممکن است با انجام عبادتي ديگر تا حدودي آن را جبران نمايد.
بديهي است هر فرد در زندگي خصوصي خود مشکلاتي دارد که ديگران از آن آگاهي ندارند . افرادي که توفيق شرکت در نماز جمعه پيدا مي کنند ،نبايد نسبت به برخي از علما که به جهت عذر شرعي که خود مي‌دانند و در نماز جمعه شرکت نمي کنند، ايراد بگيرند.
ما وظيفه داريم فعل و کار مومنين به خصوص علما را حمل بر صحت نماييم . اين طور فکر کنيم که اين آقا که در نماز جمعه شرکت نمي‌کند ،حتما داراي مشکلي است، شايد کسالت داشته باشد، شايد در آن وقت کار مهم تري داشته، شايد از اين که در جمع مردم حاضر شود ،معذور باشد . اصولا ممکن است امام جمعه را عادل نداند (اگر چه اين مورد بسيار اندک است) .
بنابراين چون ما از وضع زندگي و مشکلات وگرفتاري و انگيزه شرکت نکردن برخي در نماز جمعه آگاهي نداريم، حق نداريم اين کار را به عنوان اشکال و عيبي در زندگي آنان به حساب آوريم.
مطمئن باشيد که اغلب علما وظيفه خود را بهتر تشخيص مي‌دهند و نسبت به انجام دستورات ديني کوشا هستند.

مطلب ارسالی شما بعد تایید مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد.

مطلب ارسالی شما بعد تایید مدیریت در سایت نمایش داده خواهد شد.