با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
کسي که سال هاست نماز واجب خود را نخوانده، بايد همه نمازهائي که از او فوت شده ،قضا کند ( 1 ) بنابراين واجب است هر چند سال که نماز نخواندي، قضاي نماز هاي خود را به جا آوريد ،
براي آن که قضا کردن نماز ها موجب مشقت نشود و فشار بر شما نيايد و از اصل کار هم به کلي منصرف نشويد، راه آسان؛ قضا کردن تدريجي است، يعني مي‌توانيد با هر نماز واجب يک يا چند نماز قضا بخوانيد، مثلا با نماز صبح يک ياچند نماز صبح را قضا کنيد. با نماز ظهرو عصر ،نمازقضاي ظهر وعصر به جا آوريد . هم چنين با نماز مغرب و عشا مثل همان را قضا کنيد. در صورتي که در ايام تعطيلي وقت بيش تري داشته باشيد، در يک روز چند شبانه روز نماز قضا کنيد. خلاصه هر گاه در طول شبانه روز وقتي پيدا کردي ،مي تواني قضاي نماز هارا بخواني .
ضمنا مي توان مستحبات نماز مانند اذان و اقامه، و قنوت نماز ها را نخوانيد. فقط واجبات را به جا آوريد تا زود تر قضاي نماز ها تمام شود .
پي نوشت :
1. توضيح المسائل مراجع، ج1، ص 776 ، م 1370؛1372 .