با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
در فرض سؤال ، جنابت به روزه آن روز او ضرر نمي زند ، ولي واجب است که براي نماز غسل کند . (1 ) اگر کسي بدون عذر شرعي روزه نگرفته و يا روزه را باطل کرده است ، علاوه بر قضا براي هر روز ، کفاره نيز واجب است . کفاره عمدي يک روز ، عبارت است از گرفتن 60 روز روزه که بايد 31 روز آن پي در پي باشد يا طعام دادن به 60 فقير براي هر روز است .بايد به هر فقير 750 گرم نان يا در صورتي که اطمينان به فقير دارد ،قيمت آن را بپردازد و به او وکالت بدهد که با اين پول نان تهيه کند و مصرف کند . مي توان اين مبلغ را به دفتر مراجع داد و به آن ها گوشزد کرد که اين مبلغ براي کفاره عمدي روزه است .
اگر كفاره روزه در توان كسى نباشد (يعنى، واقعا نمى‏تواند انجام دهد) مخير است هجده روز روزه بگيرد يا هر چند مد که مي تواند به فقرا اطعام بدهد . اگر اين هم برايش مقدور نيست ،هر چه مى‏تواند استغفار و توبه نمايد . احتياط واجب آن است كه هر وقت بتواند كفاره بدهد . ( 2 )
پي نوشت ها:
1 . آيت الله خامنه اي ، رساله اجوبه الاستفتائات ، ص 162 ، س 782 .
2 . توضيح المسايل مراجع ، م 1660 و 1665 و ذيل آن ها .