من هر روز سیر می خوابم و می دونم كه كسانی هستند كه الان گرسنه اند.
اینكه به فكر گرسنه ها و همسایگان هستید، بسیار خوب و ارزشمند است...

 پیامبر فرمود هر كس شب سیر بخوابد و همسایگانش گرسنه باشند از ما نیست. من هر روز سیر می خوابم و می دونم كه كسانی هستند كه الان گرسنه اند. اما نمی دونم كجان.یعنی من مسلمان نیستم؟حتی وقتی به گرسنه های كشورهای دیگه هم فكر می كنم احساس گناه می كنم و فكر می كنم كه همش تقصیر منه كه بقیه گرسنن

اینكه به فكر گرسنه ها و همسایگان هستید، بسیار خوب و ارزشمند است.

حدیثی كه  خواندید ، درست است ، ولی باید دید منظور از همسایه چیست ؟ حد و حدود همسایه چیست؟

با یك روایت حد همسایه را نقل می كنیم:

امام علي عليه السلام می فرماید: حَرِيمُ المَسجدِ أربعونَ ذِراعا ، و الجِوارُ أربعـونَ دارا مِن أربعةِ جَوانِبِها؛(1)

 حريم مسجد چهل ذراع است . تا چهل خانه از چهار طرف منزل همسايه به شمار مي آيند.

پس تا چهل منزل همسایه محسوب می شود . انسان اگر از بین آن ها بداند كسی گرسنه است، وظیفه اخلاقی او این است كه سعی كند گرسنگی آن ها را برطرف كند .

البته اگر می دانید در جاهای دیگری گرسنه هایی هستند ، اگر توانایی دارید و كمك كنید، بسیار خوب و پسندیده است .

پی نوشت:

1. شيخ صدوق، الخصال، دو جلد در يك مجلد، انتشارات جامعه مدرسين قم، 1403 هجري قمری، جلد2، صفحه 544.