اللهم ارزقنا توفیق الطاعه وبُعد المعصیه این دعا منظورمه ....مثالا اون قسمتی که میگه به مریض ها شفا بده

باسلام وآرزوي سلامتي براي شما وخانواده محترمتان ؛
پاسخ در چهار محور ارائه مي شود:
1- در اجابت دعا عوامل و شرايط مختلفي تأثير گذار است . برخي شرائط به زمان و مکان دعا يا اجابت مربوط است . برخي به( دعا کننده ) و برخي نيز به( دعا شونده ) ، مربوط است چنان که شرائط نيز به خود دعا و کيفيت آن تعلق دارد . انبيا و ائمه به عنوان دعاکننده ، مستجاب الدعوه هستند ليکن دعا شونده گان يک سري لياقت ها و شايستگي هايي بايد داشته باشد تا دعا در حق آنان مستجاب گردد. در غير اين صورت دعاي آنان نيز موثر نخواهد شد،و اين نقص دعا شونده است نه دعا کننده .
يکي از انبيا براي قبول توبه فردي از بني اسرائيل دعا کرد و از پيشگاه حق تعالي از آن فرد شفاعت نمود . خداوند وحي فرستاد :«به عزت خودم سوگند ،اگر همه اهل آسمان ها و فرشتگان در حق آن فرد دعا کنند و شفاعت نمايند ، تا لذت و شيريني گناه در دل آن فرد است ، گناهش را نخواهم بخشيد» ( 1 )
قرآن کريم به پيامبر اسلام (ص) دستور مي دهد که براي منافقان دعا نکند که دعا در حق آنان بي فايده است .بعد تأکيد مي فرمايد :اگر به جاي يک بار هفتاد مرتبه ، (و بلکه بيشتر و هفتصد مرتبه ) از خدا بخواهي که منافقان را بيامرزم ،هرگز اين کار را نخواهم کرد(2 ).
عدم اجابت دعاي پيامبران يا امامان به خاطر عدم وجود شرائط و شايستگي لازم دعا شونده است نه دعا کننده .
گناهان و معصيت هاي افراد مانع استجابت دعاي امام زمان (عج) در حق شيعيان مي شود چنان که اميرالمومنين (ع) مي فرمايند :« المعصيه تمنع الاجابه (3 )؛ گناه مانع اجابت دعا است» .
2- در اجابت دعا (فوريت زماني ) نيست . گاهي ممکن است دعا اجابت گردد ليکن زمان تحقق و بر خورداري از آن به خاطر منافع بيشتر و مصالح مهم تر به تأخير افتد . چنان که حضرت يوسف (ع) در برابر در خواست زليخا مي گويد : پروردگارا !براي من زندان دوست داشتني تر است از آنچه که مرا بدان دعوت مي کنند.اگر کيد زنان را از من دور نگرداني، ممکن است به آنها ميل کنم و در شمار نادانان در آيم (4 ) . خداوند مي فرمايد : دعاي يوسف(ع) را اجابت کرديم و مکر زنان را از او دور نموديم . ليکن پس از تحمل سال ها زندان ، پاکي و بي گناهي يوسف (ع) هم چون آفتاب نيم روز ، روشن شد . حضرت ابراهيم (ع) سال ها از خداوند تقاضاي فرزند نمود ، دعاي آن حضرت مستجاب شده بود ليکن ، زمان تحقق آن به تأخير افتاد و حضرت ابراهيم (ع) پس از هشتاد سالگي صاحب فرزند شد . بنابراين هر چيزي شرايط و موقعيت هاي خاصي دارد که در زمان و شرا يط خود تحقق خواهد يافت.
3-دعا يکي از عوامل شکل دهنده و تأثير گذارنده در حوادث جهان است و در کنار حوادث و علل ديگر عمل مي کند. اگر قرار باشد که با دعا همه چيز در جهان حادث شده و اتفاق افتد ، پس علل و اسباب ديگر و قوانين و سنت هاي خداوند چه نقشي خواهند داشت؟ اگر قرار باشد که با دعا ،تمام بيماران شفا يابند ، بايد تمام نظام و اسباب عالم برچيده شود و همه انسان ها تا ابد در دنيا زنده بمانند ، در حالي که مرگ و رفتن از دنيا يک سنت قطعي و تخلف ناپذير الهي است. بنابراين دعاها در چنين موردي ، در کنار عوامل ديگر تحقق مي پذيرد.
4- اين نکته، تکميل کننده نکته پيشين است . نحوه اجابت دعاها مختلف است. اجابت دعا هميشه به معناي آن نيست که طبق خواست شخص دعا کننده اتفاق افتد ، بلکه دعا فوايد بسياري دارد و نحوه اجابت آن مختلف است. دعا باعث ارتباط بنده با خدا ، موجب ثواب و پاداش الهي ، دفع ضرري که مقرر شده بود ، خير و مصلحت ديگري براي دعا کننده و دعا شونده است و چيزهاي بسيار ديگر که در روايات آمده است.

پي نوشت ها :
1-ميرزا جواد آقا ملکي تبريزي ، رساله لقاء ا....، ص 60 .
2-توبه(9) آيه 80
3-غررالحکم ،ترجمه محمد علي انصاري ، ص 32.
4-يوسف (12) آيه 32 .