پاسخ ارائه شده به سؤالِ یک پرسشگر با مشخصات خاص است. در صورتی که سؤال یا ابهامی برای شما ایجاد شده از طریق درگاه های پاسخگویی پیگیری فرمائید.

باسلام حکم ازدواج موقت یا دایم برای شخصی که دوجنسیتی میباشد مثلازنی که دستگاه جنسی مردانه دارد یا بلعکس چیست؟ باتشکر

1- دو جنسی که در اصطلاح به آن خنثی گفته می شود، دو قسمند:
یک قسم از خنثی، توسط بعضی ازآزمایش های ساده و یا توسط پزشک تشخیص داده می شود که مرد است یا زن، مثلا: اگر هم آلت زنانه دارد و هم مردانه، چنانچه ادرار اول از آلت تناسلی مردی خارج شود، مرد است و اگر اول از آلت تناسلی زنی خارج شود، زن است (1). اگر از این راه و یا توسط پزشکان تشخیص داده شود که شخص دو جنسی (خنثی) مرد است، آلت تناسلی زن را بر می دارند و مرد می شود و احکام مرد را پیدا می کند. اگر تشخیص دادند که زن است، آلت تناسلی مردی را برمی دارند و زن می شود. ازدواج او نیز جایز است.
قسم دوم از خنثی آن است که به وسیله آزمایش یا پزشکان و از هیچ راهی قابل تشخیص نباشد که زن است یا مرد. او را خنثی مشکل گویند. چنین شخصی در تکالیفش باید احتیاط کند. مثلا در نماز تمام بدنش را بپوشاند و ازدواج هم نمی تواند بکند.(2)
اگر خنثی مشکل نباشد، و جنسیت او توسط پزشکان یا از راه های دیگر معلوم شده باشد که زن است یا مرد، ازدواج او مشکل ندارد، هر چند جراحی هم نشده باشد. اگر کسی با ازدواج با او موافقت کند، بدون عمل جراحی نیز ازدواج اشکالی ندارد. اما اگر خنثی مشکل باشد، در صورتی که به وسیله عمل جراحی تغییر جنسیت ممکن باشد و او را ملحق به زن یا به مرد کند، اگر تبدیل به مرد شود، حکم مرد را دارد. اگر به جنس زن تغییر کند، حکم زن را دارد(3) بعد از تغییر جنسیت می تواند ازدواج کند. اما اگر خنثی مشکل با عمل جراحی هم قابل تغییر یافتن به مرد یا زن نباشد، نمی تواند با کسی ازدواج کند.
در هر حال، یکی از دو طرف زن و مرد بودن بر دیگری غالب است. چنین شخصی حتی اگر جراحی نکند‌، حکم مورد غالب را دارد.
پی نوشت ها:
1. شهید ثانی، لمعه، بحث ارث خنثی.
2. آیت الله مکارم، استفتاءات جدید، ج 1، س 849.
3. رهبری، استفتاء، مسئله 1289.