احکام تویه از گناه لاس زدن چیست؟ رابطه نامشروع با نامحرم

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني
از آنجایی که این سوال و جواب ها در منظر عموم گذاشته می شود تا دیگران هم بهره ببرند، می شود از ادبیات بهتر همانند: رابطه نامشروع؛ روابط دختر و پسر؛ ارتباط کلامی با نامحرم و...استفاده کنید .
حکم ارتباط نامشروع با نامحرم:
اسلام به منظور حفظ عفت عمومی هر گونه ارتباط نامشروع با نامحرم اعم از "سخن گفتن از روی شهوت و بدون محرمیت "، نگاه شهوت آمیز، تماس بدنی و عمل زناشویی را ممنوع کرده و بر حیا و عفت و پاکدامنی تأکید نموده است.
امم صادق (ع) ازدست دادن و سخن گفتن زن با مرد نامحرم نهی کردوفرمود: " مَنْ صَافَحَ امْرَأَةً تَحْرُمُ‏ عَلَيْهِ‏ فَقَدْ باءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللَّهِ‏ عَزَّ وَ جَل‏". (1) امام صادق (ع) فرمودند: هر كه با زن نامحرم دست دهد، خشم خدا را براى خود فراهم آورده است.
برای مردان و زنان شایسته است اولاً، در غیر موارد ضروری، با نامحرم ارتباط کلامی کمتری داشته باشند تا قلب آنان از وسوسه‌های شیطانی محفوظ‌تر باشد. ثانیا، در مواردی که سخن گفتن به هر دلیل برای زن یا مرد ضرورت دارد و مجاز به ارتباط گفتاری با نامحرم است، به طور متعارف سخن بگویند و از ادای کلمات به طرزی که مخاطب را نسبت به مسائل جنسی به طمع بیندازد پرهیز کنند. ثالثا، از پرگویی و پرداختن به سخنان طنز و شوخی، که ضرورتی ندارد، پرهیز شود.
اسلام می خواهد انواع لذت های جنسی در محیط و درون خانواده شکل گیرد واز این طریق آرامش روحی و روانی و پیوند های عاطفی نیز برقرار بماند و با طرح آن در محیط جامعه به پیوند خانواده و اجتماع نیز آسیب وارد نشود .
صحبت های غیر استاندارد و صمیمی بدون چارچوب (به قول شما: لاس‌زدن )؛ گونه‌ای برهم‌کنش میان دو نفر برای ابراز علاقه جنسی و یا رمانتیک است. این طرز صحبت کردن که بدون قید و غیرشرعی است، مقدمه مسایل حادتر و حوادث ناگوار است. صحبت های رمانتیک و عاشقانه با اسلوب شرع که محرمیت است، معنا دارد.
حکم شوخی کردن و ابراز علاقه با نامحرم:
همه ی مراجع گویند: اگر با قصد لذت (جنسی) باشد و یا بترسد به گناه بیفتد، جایز نیست.(2)
احکام توبه از گناه ارتباط غیر مشروع با نامحرم:
از آن جا که اكنون در مسیر توبه قرار گرفته اید، پس از اكنون جامه یأس و ناامیدی را از تن درآورده، لباس امیدواری برتن كنید. همه گناهان قابل آمرزش است؛ خدا خود را، قبول کننده توبه توصیف کرده است: " وَ هُوَ الَّذی یَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبادِهِ وَ یَعْفُوا عَنِ السَّیِّئاتِ وَ یَعْلَمُ ما تَفْعَلُون‏؛ اوست كسى كه توبه را از بندگان خود مى‏پذیرد و از گناهان در مى‏گذرد و آنچه مى‏كنید مى‏داند. (3)
نکات پایانی:
1) برای رهایی از أفکار شیطانی و مدیریت مسایل جنسی؛ در صورتی که شرایط ازدواج، فراهم است، سریعا اقدام کنید.
2) شیطان برای رسیدن به هدفش ازسیاست قدم به قدم استفاده می کند؛ گفتگوی بدون ضابطه، مقدمه مسایل سنگین تر است؛ پس برای جلوگیری از مشکلات بیشتر، ترک این مقدمه ضروری است.
3) توبه؛ فرآیندی است که همه گونه گناهی را شامل می شود. با پشیمانی و ترک گناه و تکرار نکردن آن، به زندگی که مورد رضایت أهل بیت (ع)، خصوصا حضرت ولی عصر (عج) است، بپردازید.
نتیجه گیری: آری ارتباط با نا محرمان در حد ضرورت است و در گفتار علاوه بر اینکه نباید با ناز و کرشمه سخن گفت و یا محتوای سخن باید طبق عرف شرع باشد، نمی‌توان با نامحرمان شوخی هم نمود.
معرفی منابع برای مطالعه بیشتر:
1. تحلیلی تربیتی برروابط دخترو پسر درایران ؛ علی أصغر أحمدی؛ نشر: انجمن اولیاء و مربیان.
2. اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب، شهید مطهری، انتشارات صدرا.
3. جوانان و روابط (پاسخ به پرسش‌های پیرامون روابط دختر و پسر)؛ مقیمی ؛ نشر: مركز مطالعات حوزه.
4. آثار روابط سوء روابط نامشروع؛ علی موسوی ده سرخی؛ ناشر: حافظ نوین .
5. روابط نامشروع دختران و پسران؛ محسن ماجراجو؛ ناشر: لاهوت.
پی نوشت ها:
1. طبرسی ،حسن بن فضل؛ مکارم الاخلاق،ص430؛ ناشر: شریف رضی، چاپ چهارم؛ قم 1370ش.
2. العروة الوثقي، ج 2، النکاح، م31 و 39؛ فاضل جامع المسائل، ج 1، س 1720 و آیة الله خامنه ای، استفتاء، س 782.
3. شوری (42) آیه 42.