با سلام وخسته نباشيد

سوال خود را در سه بخش مطرح مي كنم:
1-اگر قسمتي از فرش نجس شده باشد آيا نماز خواندن بر قسمت هاي ديگر فرش كه نجس نيست مجاز است؟
2-آيا با پهن كردن سجاده بر روي قسمت نجس به طوري كه آن محل را كاملا بپوشاند مي توان در محل نجس نماز خواند؟
3-اگر به علت نگفتن نجس بودن فرش به ديگران(سهوي يا عمدي)،افراد ديگري بر روي محل نجس نماز بخوانند چه حكمي پيدا مي كند؟

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه عزیز؛ و تشکر به خاطر ارتباطتان با این مرکز؛
اگر قسمتي از فرش نجس شده باشد،نماز خواندن بر قسمت هاي ديگر فرش كه نجس نيست، اشکال ندارد.با پهن كردن سجاده روي قسمت نجس به طوري كه آن محل را كاملا بپوشاند،مي توان در محل نجس نماز خواند و اشکال ندارد.نیز اگر قسمت نجس خشک باشد، می توان روی آن نماز خواند حتی بدون انداختن سجاده.
اگر به علت نگفتن نجس بودن فرش به ديگران(سهوي يا عمدي)،افراد ديگري روي محل نجس نماز بخوانند ،نمازشان صحیح است.(1)
پی نوشت:
1. آیت الله سیستانی، توضیح المسائل، مسئله 873.