با سلام و خسته نباشد
من ماه رمضان سال هشتاد و هفت مشغول خدمت سربازي در اهواز بودم و به دليل گرما و سخت گيريهايي که شد نتوانستم بيست و پنج تا از روزه هايم را بگيرم و خدمتم نزديک ماه رمضان سال بعد (هشتاد و هشت)به پايان رسيد.و قضاي روزه هايم را بعد از ماه رمضان سال (هشتاد و نه) در زمستان گرفتم ميخواستم بدونم با توجه به اينکه دو تا ماه رمضان به آنها خورده کفاره آنها چقدر است و بايد به کي داد؟
و سوال دوم اينکه اگر کسي به قرآن قسم بخورد که کاري يا گناهي را انجام ندهد ،بعد آن را انجام دهد
آيا بايد کفاره بدهد؟ اگر جواب مثبت است ،چقدر و به کی؟

پرسش 1:
روزه
شرح : با سلام و خسته نباشد من ماه رمضان سال هشتاد و هفت مشغول خدمت سربازي در اهواز بودم و به دليل گرما و سخت گيريهايي که شد نتوانستم بيست و پنج تا از روزه هايم را بگيرم و خدمتم نزديک ماه رمضان سال بعد (هشتاد و هشت)به پايان رسيد.و قضاي روزه هايم را بعد از ماه رمضان سال (هشتاد و نه) در زمستان گرفتم مي خواستم بدونم با توجه به اينکه دو تا ماه رمضان به آنها خورده کفاره آنها چقدر است و بايد به کي داد؟

پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
در فرض مسئله اگر در گرفتن قضاي روزه ها، کوتاهي کرده ايد بايد به زاي هر روز يک مد طعام (750 گرم گندم ، جو و مانند آن) به فقير دهيد اما اگر گفتن روزه با عسر وحرج همراه نبوده وعمدي خورده شده علاوه بر قضا و كفاره تاخير كفاره عمدي هم دارد (1)

پي نوشت:
1. آيت الله فاضل لنکراني ، توضيح المسائل م 1116.
پرسش 2:
و سوال دوم اينکه اگر کسي به قرآن قسم بخورد که کاري يا گناهي را انجام ندهد ،بعد آن را انجام دهد آيا بايد کفاره بدهد؟ اگر جواب مثبت است،چقدر و به چه کسي؟

پاسخ:

اگر کسي به قرآن قسم بخورد که کاري يا گناهي را انجام ندهد و بعد آن کار يا گناه را انجام دهد، کفاره اي ندارد. (1)

پي نوشت:
1. آيت الله فاضل لنکراني، توضيح المسائل م 2169.