با سلام و عرض خسته نباشيد
چندين سال قبل به هنگام خريد خانه مبلغ 3 ميليون تومان از طرف پدرم در اختيار بنده قرار گرفت با اين عنوان كه اين پول مادر بزرگت مي باشد و شما بايد ماهانه مبلغ 50000 تومان به ايشان پرداخت كنيد. بعد از گذشت 5 سال (60 ماه) و پرداخت ماهيانه مبلغ توافق شده،اصل پول يعني مبلغ 3 ميليون ريال از طرف بنده پرداخت شده است آيا بنده بعد از پرداخت كل مبلغ هم بايد باز ماهانه نسبت به پرداخت مبلغ اقدام نمايم. . آيا اين كار شرعا درست مي باشد؟

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مركز
اگر به این صورت باشد که مبلغ پول را پدر اجازه مصرف داشته باشد و به شما بدهد تا سود را خودش بگیرد و تمام آن یا هر مقدار را خواست به مادر بزرگ بدهد (یعنی در حقیقت معامله بین شما و پدر باشد )، سود حلال است و ادامه پرداخت مبلغ اشکالی ندارد.
اما اگر به این صورت است که شما سود را مستقیما به خود مادر بزرگ می دهید، حرام و رباست و ادامه پرداخت مبلغ شرعا صحیح نیست .
در هر حال اصل پول را بدهکارید و باید برگردانید (1)

پی نوشت:
1. سئوال از دفتر آیت الله خامنه ای در قم (7746666-0251).