باسلام-باتوجه به اینکه شب زفاف و برداشتن بکارت زن آداب خاصی دراسلام تعیین شده، اگر کسی دردوران نامزدی وقبل از شب زفاف به طور اتفاقی بدون انجام اعمال شرعی مشخص شده بکارت زنش را بردارد گناه کرده ؟؟ ونیز اینکه در شب عروسی یا همون شب زفاف میتواندآن اعمال را(باتوجه به اینکه قبلا بکارت زن رابرداشته است)انجام بدهد یا نه کارازکارگذشته؟؟-ودیگراینکه یک منبع درمورد اینکه چیکار کنیم که فرزندانمان صالح و زیبا وسالم به دنیا بیایند-اگه زود جواب بدید ممنون میشم-کمکم عروسیمه مرسی

پرسش: شب زفاف
شرح : باسلام-با توجه به اینکه شب زفاف و برداشتن بکارت زن آداب خاصی در اسلام تعیین شده، اگر کسی در دوران نامزدی وقبل از شب زفاف به طور اتفاقی بدون انجام اعمال شرعی مشخص شده بکارت زنش را بردارد گناه کرده ؟ ونیز اینکه در شب عروسی یا همون شب زفاف میتواندآن اعمال را(باتوجه به اینکه قبلا بکارت زن رابرداشته است)انجام بدهد یا نه کار از کار گذشته؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز
آداب و اعمال شب زفاف مستحب است و بسیار موثر، ولی ترک آن گناه ندارد. نباید فکر کنید که با ترک آن دچار گناه شده یا می شوید.
اما اینکه گفتید:" کسی در دوران نامزدی و قبل از شب زفاف به طور اتفاقی بدون انجام اعمال شرعی مشخص شده بکارت زنش را بردارد"منظورتان از دوران نامزدی چیست ؟ اگر منظورتان دوران عقد است، یعنی دورانی که با هم عقد بسته بوده اند، ولی هنوز به منزل خود نرفته بودند،باید بگوییم که عمل آن ها هیچ گناهی نداشته است ،چون با هم محرم و زن و شوهر بوده اند . فقط از ثواب اعمال و دعاهاي مستحبي محروم مانده اند. ولی اگر منظورتان از دوران نامزدی قبل از عقد بستن شان بوده ، مرتکب گناه شده و باید فورا به درگاه خداوند توبه کنند.
در شب عروسی هم آداب مذکور را انجام دهند ، ان شا الله ثواب آن اعمال و ادعيه براي آنان نوشته شود . موفق باشید.
پرسش: دیگر اینکه یک منبع در مورد اینکه چیکار کنیم که فرزندانمان صالح و زیبا و سالم به دنیا بیایند؟
پاسخ:
باید به دو نکته مهم و بنیادی در امر تربیت توجه شود .
نکته اول: تربیت کودک فرایندی طولانی و به هم پیوسته دارد. امر تربیت و آغاز وظیفه مادری و پدری پیش از نزدیکی و انعقاد نطفه شروع می شود ،زیرا نوع غذاهایی که والدین می خورند ، هم در نطفه تأثیر دارد و هم در روح و روان آنان. در نتیجه روحیات والدین و ویژگی های نطفه شان از طریق ژن به فرزند منتقل می شود. چنان که حالات زن و شوهر هنگام نزدیکی از جهت اخلاقی ،روحی و روانی، شادی و غم،سلامت و بیماری ،اضطراب و آرامش روحی و مانند آن در سرنوشت فرزند آینده اش تأثیر دارد.
حتی رعایت یا عدم رعایت آداب نزدیکی کردن ، زمان ، مکان ، کیفیت انجام عمل نیز در سلامت جسم و روان فرزند مؤثر است. تربیت کودک پس از تولد شروع نمی شود، بلکه خیلی پیش تراز نزدیکی و بسته شدن نطفه آغاز می گردد.از این رو در روایات اسلامی آمده است هنگامی که قصد ازدواج دارید،ببینید با چه کسی و خانواده ای وصلت می کنید. محصول ترکیب نطفه مشترک شما چه می شود و صاحب چگونه فرزندی خواهید شد؟
نکته دوم:انسان چون موجودی دو بعدی و شامل جسم و روح است و این دو تأثیر متقابل بر یکدیگر دارند، نگاه مربی و پدر و مادر باید به هر دو بعد معطوف شود .
با توجه به این دو اصل پاسخ را در چند بخش طرح می کنیم.
بخش اول:تغذیه و تربیت در دوره جنین:
دوران بارداری دوران بسیار حساس و پرمسئولیتی است. کودک در رَحِم از خون مادر و غذای او تغذیه می کند.از یک سو باید به پاک و حلال بودن غذا حساس باشد و از سوی دیگر غذای مادر باید به طوری غنی و کامل باشد که هم احتیاجات غذایی بدن خودش را تأمین کند و هم غذاسازی برای فرزند نماید. این مسئله به قدری در نظر اسلام اهمیت داشته که به زنان باردار دستور داده که در صورت ضرر داشتن،روزه نگیرند. وضع تغذیه مادر در ایام بارداری حتی در اخلاق و مقدار هوش و استعداد کودک تأثیر فراوانی دارد, زیرا اعصاب و مغز کودک از غذای مادر درست می شود.
نطفه پدر و ژن هایی که به وسیله قانون وراثت از اجداد به کودک منتقل شده , در شخصیت جسمانی و روانی او اثر دارد, لیکن آینده این موجود زنده تا حدود زیادی در اختیار مادر است . رَحِم مادر محیط پرورش شخصیت فرزند است .
گرچه کودک در رَحِم عضو رسمی بدن مادر نیست , اما از خون مادر و غذای او تغذیه می کند. غذای مادر باید به طوری غنی و کامل باشد که از یک طرف احتیاجات غذایی بدن خودش را تأمین کند و از طرف دیگر غذاسازی برای فرزند نماید.
مراعات بهداشت و خوردن غذاهای مناسب و پرهیز از گناهان و خوردن غذاهای حلال و مقوی و مفید, در شیری که مادر به فرزند می دهد, و بالاخره روحیات ، خُلقیات و همه نوع فعالیت های فکری ، ذهنی ، روحی و جسمی و بدنی پدر و مادر به ویژه مادر در رشد و ارتقای بچه یا نقطه مقابل آن مؤثر است .
بنابراین :
1- قلب خود را از بدبینی و سوء نیت نسبت به خدا و بندگانش پاک کنید .
2- از کینه ،بخل ،حسد ،بد اخلاقی و تند مزاجی و عصبانیت بی جا بپرهیزید .
3- غذای خود را از مال حرام و شبه ناک و چشم و گوش و زبان خود را از آن چه خدا برآن ها حرام ساخته ، نگه دارید .
4- از حرام خدا دور شوید ،به واجبات عمل کنید .
5- نمازهای واجب را در اول وقت به جا آورید .
6- متخصصان می نویسند: ماست و پنیر به علّت داشتن ویتامین و مخمرهای مخصوص مفید می باشند, ولی خوردن ماست ترش مفید نیست . پنیر مانده و کهنه هم لطفی ندارد. خوردن یک لیوان شیر همه روزه به هنگام صبحانه تقریباً ضروری است . جوانه گندم , سیرابی , شیردان , دل , قلوه و جگر بهترین منابع ویتامین های ب می باشند و مفید هستند.
خوردن سبزی و مواد کلسیم دار و سیب و گلابی و انواع میوه ها بسیار مفید است .
7- اسلام برای سلامت جسمی و روحی روانی فرزند و برخی جهات دیگر، برای زمان و مکان و چگونگی آمیزش دستور عمل‌هایی دارد که به برخی اشاره می‌شود:
1- پیش از جماع وضو داشته باشند.
2- پس از ورود آن ها به اتاق مخصوص، ابتدا خدای را برای این که آن ها را به یکدیگر حلال کرد و اجازه آمیزش جنسی داده شکر کنند.
3-هر کدام دو رکعت نماز بخوانند. برای خوشبختی یکدیگر و دوام و ازدیاد عشق و محبت نسبت به هم و نیز برای دارا شدن فرزند صالح دعا کنند، بهتر است این دعا را بخوانند :
ا) «أعوذ بالله من الشیطان الرجیم. بسم الله الرحمن الرحیم. اللّهمّ جنّبنی الشیطان و جنّب الشیطان ما رزقتنی». (1)
ب) «اللّهمّ ارزقنی إلفها و ودّها و رضاها، و ارْضنی بها، و اجْمع بیننا بأحسنِ اجتماعٍ، و اُنسٍ و ائتلافٍ، فانّک تُحِبُّ الحلال و تکره الحرام». (2)
ج) مرد دستش را روی پیشانی همسرش بگذارد و بگوید: «اللّهمّ على کتابک تزوّجتها، و فی أمانتِک أخذتها، و بکلماتک إسْتحللتُ فَرْجها، فإنْ قضیتَ فی رحمها شیئاً فاجعله مسلماً سویّاً، و لا تجعلهُ شِرک الشیطان». (3)
د) «بسم الله الرحمن الرحیم. الّذی لا إله إلاّ هو. بدیعُ السموات والأرض، اللهمّ إن قضیتَ منّی فی هذه اللیلة خلیفةً فلا تجعل للشیطان فیه شِرکاً و لا نصیباً، ولا حظاً و اجْعله مؤمناً مخلصاً، مصفّاً من الشیطان و رجزه جلّ ثناؤک». (4)
4- قبل از شروع بسم الله بگویند.
5- توجه به نوع تغذیه پیش از نزدیکی و انعقاد نطفه و پس از آن در دوران بارداری و شیرخوارگی از جهات مختلف در سلامت جسمی، فکری وروحی فرزند مؤثر است .
6 - مرد در هنگام جماع عجله نکند ،بلکه با زن بازی کند . با مقدماتی او را کاملاً برای این کار آماده نماید تا نیازهای هر دو با هم برطرف شود و هر دو با هم لذت ببرند. این کار در آرامش روحی همسر و در نتیجه در نطفه مؤثر است.
7- روحیات و خلق و خوی زن و مرد پیش از آمیزش و هنگام آن و روحیات مادر پس از انعقاد نطفه در سلامت فرزند تأثیر فراوانی دارد.
8- نزدیکی در جای آرام و خلوت و در شب انجام گیرد.
9- پس از نزدیکی فورا غسل کنند و با حالت جنابت نخوابند.
10- جماع در شب‏های دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه یا جمعه باشد. از نزدیکی کردن در شب های چهارشنبه و شب اول(غیر از شب اول ماه رمضان که مستحب است)، وسط و آخر ماه قمری و نیز شب های ماه گرفتگی و طوفان های شدید پرهیز کنند.
11- بدون رو انداز نزدیکی نکنند.
12- طوری بخوابند که کف پا یا سر آن ها به طرف قبله نباشد.
13- هنگام همبستر شدن به عورت یکدیگر نگاه نکنند و با یکدیگر صحبت نکنند.
14- با شکم پر و مثانه پر نزدیکی نکنند.

جهت آگاهی بیش تر به منابع زیر رجوع شود :

1- ازدواج مکتب انسان سازی، شهید دکتر پاک‏نژاد، ج 3
2- آیین همسرداری ،ابراهیم امینی
3- بهشت خانواده، دکتر مصطفوی
4- بهداشت ازدواج از نظر اسلام، دکتر صفدر صانعی
5-ازدواج و مسائل جنسی، گروهی از نویسندگان
6- مشاوره جنسی و زناشویی، علی اسلامی نسب
7- جلد دوم نقش دین در خانواده ، تألیف صادق احسان بخش
8- ریحانه بهشتی ، سیما مخبر.
9-کودک در مکتب اهل بیت ، نوشته مرحوم محمد تقی فلسفی .
10- اسلام و تربیت کودکان ، دکتر احمد بهشتی .
11- حقوق فرزندان در مکتب اهل بیت ، محمد جواد طبسی .

پی‌نوشت‌ها:
1. محمد بن الحسن الحر العاملي، وسائل الشيعه، مؤسسه آل البيت، قم، 1409 ه.ق .
، ج 14، ص 31.
2.شهيد ثاني ، اللمعة المشقیة، ج 5، ص 92.
3. همان.
4. وسایل الشیعه، ج 14، ص 31.