با سلام و خسته نباشيد. حكم خمس در باره ي پولي كه به كسي قرض داده شده است و قرار است ماهيانه برگردانده شود چيست؟ در حاليكه سال خمسي هنوز براي آن نرسيده است ولي تا باز پرداخت كامل آن سال خمسي نيز خواهد رسيد. با تشكر

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز؛
هر مقداري که از پول قرض تا پايان سال خمسي وصول شود ، چنانچه تا زمان رسيدن سال خمسي مصرف نشده باشد بايد خمس آن را بدهيد نسبت به باقي مانده آن که در سرسال خمسي قابل وصول نيست دادن خمس آن مقدار فعلا واجب نيست بلکه زماني که آن را دريافت کنيد واجب است اول خمس آن را بدهيد(1)
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم
پي نوشت:
1. آيت الله خامنه اي ، استفتائات، سؤال894 و 895.