پرسش: آیا دختر و پسر می توانند خودشان صیغۀ محرمیت بخوانند؟

با عرض سلام و تشکر از ارتباط تان با اين مرکز
در صورتي که پسر و دختر بتوانند عقد را درست بخوانند و تمام شرايط خواندن عقد موقت را رعايت کنند، اشکال ندارد .عقدي که مي خوانند صحيح است.
شرايط خواندن عقد ازدواج :
ا) به عربى صحيح خوانده شود. اگر خود مرد و زن مي توانند صيغه را به عربى صحيح بخوانند، بنابر احتياط واجب بايد به عربي صحيح بخوانند . اگر نمي توانند ،چنانچه عقد را به فارسي يا با هر زبان ديگري بخوانند ،بايد لفظى بگويند كه معناى زَوَّجْتُ و قَبِلْتُ را بفهماند.
اگر در عقد يک حرف اشتباه خوانده شود که معنا را عوض کند، عقد باطل مي شود.
ب) زن با گفتن «زَوَّجْتُكَ نَفْسِى» قصدش اين باشد كه خود را زن او قرار دهد . مرد با گفتن قبلت قصدش پذيرش ازدواج باشد.
ج) كسى كه صيغه عقد را مي‌خواند، بايد مفهوم لفظى را كه مى گويد دقيقاً بداند . اگربه عربي بخواند، در صورتي که هر کلمه را صحيح بخواند و معناي هر کلمه را جدا گانه بداند ، صحيح است.

د) در عقد موقت بايد مهريه و مدت تعيين شود . بدون تعيين مهريه و مدت عقد، عقد موقت صحيح نيست.
ها) اگر دختر باکره باشد ،به نظر رهبري بنابراحتياط واجب بايد پدر دختر اجازه بدهد)(1)
پي نوشت:
1. امام خميني، توضيح المسائل، مسئله2369 و2370 و 2372 و 2421و2376.
سؤال تلفني(7746666-0251) از دفتر رهبري.