من روزي قسم خوردم كه كاري را انجام ندهم و قسم من از روي ناراحتي و احساس پشيماني بود كه داشتم اما به دليل شرايط خانوادگي نمي تونم روي قسمم پايدار بمونم و خيلي هم هز عواقبش ميترسم حالا من چه كار بايد بكنم؟

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباط تان با اين مرکز
اگر كسي‌كه‌ بالغ ‌و عاقل ‌است‌، با قصد و اختيار به‌ يكي ‌از اسم‌هاي ‌خدا( خدا ، الله رازق خالق) قسم‌ بخورد: كاري‌كه‌ مباح‌ يا مستحب‌ يا واجب ‌است ‌انجام ‌دهد، يا کار بد يا مرجوحي را ترک کند ، بايد به ‌قسم‌ عمل ‌نمايد. اگر عمداً عمل ‌ننمايد، بايد كفاره‌ بدهد؛ يعني‌ ده ‌فقير را سيركند يا آنان‌ را بپوشاند .اگر نتوانست‌، بايد سه‌روز روزه‌ بگيرد.(1)
تنها در موردي که از روي فراموشي يا اجبار يا اضطرار به قسم خود عمل نکند، يا قسم به غير خدا باشدکفاره ندارد.(2)
قسم براي اثبات مطلبي(مثلا بگويد به خدا راست مي گم) اگر راست باشد، مکروه است .اگر دروغ باشد، حرام است، ولي کفاره ندارد.(3)

پي نوشت ها:
1.آيت الله مکارم،توضيح‌المسائل‌،م 2302.
2. همان،م2303.
3. همان م2304.