در مورد روزه دو سوال دارم: 1. اگر کسی قبل از اذان صبح "جنب" شود، بدون غسل جنابت میتواند روزه بگیرد؟ (اگر امکان غسل نباشد یا متوجه نشود چه؟) 2.اگر کسی در طول روز "جنب" شود حکم روزه او چیست؟ (به صورت ناخواست یا خواسته) متشکرم.

پرسش: مسائل مربوط به روزه شرح :
: 1. اگر کسي قبل از اذان صبح "جنب" شود، بدون غسل جنابت مي تواند روزه بگيرد؟ اگر امکان غسل نباشد يا متوجه نشود چه؟

پاسخ:
با عرض سلام و تشکر از ارتباط تان با اين مرکز
در غير ماه رمضان و قضاي آن اشکالي ندارد ، ولي نسبت به روزه ماه رمضان و قضاي آن بايد تا اذان صبح غسل کند .
اگر معذور از غسل است ،تيمم کردن بر او واجب مي شود . اگر تيمم هم نکند ،روزه اش صحيح نيست.(1)
پي نوشت:
1. آيت الله خامنه اي ،استفتاآت،س 772.

پرسش: 2.اگر کسي در طول روز "جنب" شود حکم روزه او چيست؟

پاسخ:
جنابت اگر در خواب اتفاق بيفتد( غير اختياري باشد)به روزه آن روز ضرري نمي زند، ولي واجب است که براي نماز غسل کند . مي تواند غسل را تا وقت نماز به تأخير بيندازد.(1)
اما اگر جنابت اختياري باشد، مثلا عمداً با زنش همبستر شده باشد يا استمنا کرده باشد ، روزه را باطل کرده ، در روزه ماه رمضان بايد علاوه بر قضا کفاره بدهد.(2)
پي نوشت ها:
1. آيت الله خامنه اي،استفتاآت،س 782.
2. همان،س 785.