عوامل موفق شدن در ازدواج چيست؟ چرا آمار طلاق زياد شده؟
ازدواج و انتخاب همسر مهم ترین فصل زندگي انسان را تشكیل مي دهد. ازدواج یك پیمان مقدس و خدایي است كه با روح و روان انسان ارتباط دارد . موفقیت یا شكست در آن ...

عوامل موفق شدن در ازدواج چيست؟ چرا آمار طلاق زياد شده؟

ازدواج و انتخاب همسر مهم ترین فصل زندگي انسان را تشكیل مي دهد. ازدواج یك پیمان مقدس و خدایي است كه با روح و روان انسان ارتباط دارد . موفقیت یا شكست در آن بر تمام زندگي انسان تأثیر گذار است. به همین جهت توجه به معیارهاي صحیح در انتخاب همسر بسیار مهم است. بنابراین برای داشتن یك ازدواج موفق باید معیارهای اساسی انتخاب را رعایت كنیم.ملاك هایي كه در انتخاب همسر باید در نظر گرفته شود، دو نوع است:

الف. آن هایي كه ركن و اساس اند و براي یك زندگي سعادتمندانه حتما لازم اند.

ب. آن هایي كه شرط كمال هستند و براي بهتر و كامل تر شدن زندگي اند و بیش تر به سلیقه و موقعیت افراد بستگي دارد.

ملاك هاي دسته اول عبارتند از:

1. تدین و دین دار بودن فرد:

2. اخلاق نیك داشتن:

3. شرافت و اصالت خانوادگي :

4. عقل:

معیارهای دسته دوم :

معیارهای بعدی اگر چه به عنوان ملاك دسته دوم شمرده می شود، ولی نباید از توجه به آن غفلت كرد و به سادگی از آن گذشت، زیرا چه بسیار اتفاق افتاده كه علت ناهنجاری ها در زندگی كه باعث طلاق و جدایی زن و شوهر شده، ناهماهنگی در معیارهای دسته دوم بوده است .

1. زیبایی :

2. تناسب همتایي و كفو همدیگر بودن . البته همتایي و تناسب از جنبه هاي مختلف باید لحاظ شود. برخی جنبه ها جزو دسته اول  قرار می گیرد و برخی دیگر مربوط به دسته دوم است :

ا) تدین و میزان پاي بندي به دستور شرع .

ب) همتایي و هماهنگي فرهنگي و فكري .

ج) همتایي اخلاقی و پاي بندي به آداب اخلاقی .

د) امروزه نزدیك بودن اندیشه های سیاسی و اجتماعی .

ه) تناسب در زیبایي .

و) تناسب سني .

ز) تناسب مالي و سطح اقتصادي .

 براي رسیدن به یك تصمیم صحیح و عاقلانه اي ،بهتر است دراین زمینه با افراد مورد اعتماد مثل والدین، یا اقوام نزدیك دلسوز و عاقل و داراي تجربه مشورت شود و با دقت كافي تصمیم مناسبي اتخاذ شود.

پرسیده اید : "چرا آمار طلاق زياد شده؟"

گر چه طلاق ، مسائلی ناراحت كننده و زیان بار هستند، و حتی یك موردش هم زیاد است، اما باید توجه داشت كه فراوانی این دو در كشور ما نسبت به كشورهای دیگر كمتر است.می توان گفت تا حدود زیادی كم بودن طلاق در كشور ما متاثر از فرهنگ غنی ایرانی و دین مبین اسلام است.

البته همانطور كه گفته شد، یك موردش هم زیاد است و باید به فكر ریشه كن كردن این موارد بود.

در مورد  طلاق، علت های زیادی را می توان برای آن برشمرد، اما سه علت عمده را می توان ذكر كرد كه بقیه از فروعات این سه هستند:

1. فقر اقتصادی؛

2. اعتیاد؛

3. عدم تفاهم و تناسب بین زوجین كه خود دارای زیرمجموعه هایی است. در این مورد می توان به موارد زیر اشاره كرد:

1. توقعات نامحدود زن یا مرد؛

2. حاكم شدن روح تجمل پرستي و اسراف بر خانواده ها عامل مهم ديگري است كه مخصوصا زنان را در يك حالت نارضايي دائم نگه مي دارد، و با انواع بهانه گيري ها راه طلاق و جدايي را صاف مي كند.

3. دخالت هاي بي جاي اقوام و بستگان و آشنايان در زندگي خصوصي دو همسر، و مخصوصا در اختلافات آن ها، عامل مهم ديگري محسوب مي شود.

4. بي اعتنايي زن و مرد به خواست يكديگر، مخصوصا آنچه به مسائل عاطفي برمي گردد.

5. عدم تناسب فرهنگ خانوادگي و روحيات زن و مرد با يكديگر نيز يكي از عوامل مهم طلاق است.

6. اختلاف سليقه بين زوجين .

7. به هم ريختگي و نابساماني روابط خانوادگي و عدم انسجام خانواده.

8. رواج دوستي هاي به اصطلاح خياباني (عدم شناخت كافي از جنس مخالف . زيرا دوستي ها سطحي است و دو طرف خيلي از مسائل را با هم مطرح نمي كنند).

9. عدم همساني در ازدواج ( كفو هم نبودن ).

10. بيماري رواني شديد يكي از زوجين یا هر دوی آن ها مثل وسواس، افسردگی، سوء ظن و ...

11. برطرف نشدن نياز جنسي زوجين (كه ممكن است منجر به روابط جنسی خارج از سيستم خانواده ، مشكلات جسمي و رواني زوجين  و در نهايت طلاق شود).

چنانچه در مورد مطالب بالا نیاز به توضیحات بیشتری دارید در مكاتبات بعدی بنویسید تا پاسخ دهیم.

موفق باشید.