حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

درباره چگونگي ورود تشيع به ايران توضيح دهيد.
سوال روشن نيست. اگر مقصود اين است كه چه زماني مذهب تشيع مذهب رسمي ايرانيان شد؟ در پاسخ به اين سوال بايد گفت كه براي اولين بار، شاه اسماعيل صفوي در سفري كه به تبريز داشت در آن جا رسميت مذهب تشيع را اعلام كرد و دستور داد اذان شيعه بگويند و همچنين در خطبه اول بعد از حمد خدا و درود به پيشگاه مقدس رسول خدا(ص)، اسم ائمه را نيز برد .
اگر مقصود، نفوذ تشيع در ايران است كه در قرون قبلي به ايران آمده بود و مردمي از ايران در مناطقي از آن شيعه بودند؟ تشيع به تدريج در ايران رواج پيدا كرد. مثلا شواهدي در دست است كه از نيمه دوم قرن سوم، ري يكي از مراكزي بوده است كه تشيع در آن رواج داشته است. يا با ورود اشعري ها در قرن دوم، تشيع در قم رواج پيدا كرد. در مناطق ديگري مانند نيشابور، آوه، خراسان و همدان نيز شيعه زندگي مي كرده است.
علاقمندان مي توانند در اين زمينه، كتاب تاريخ تشيع در ايران نوشته استاد رسول جعفريان را مطالعه فرمايند.