حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

نقل می كنند مسجد كوفه در زمان خليفه دوم تاسيس شده ولي اين همه فضيلت در مورد آن نقل می كنند كه حضرت آدم آن جا نماز خوانده است؟ همچنين خانه امام علي (ع) را كه نگاه می كنيم می بينيم جايی نوشته محل امام حسن و امام حسين(ع) در حالی كه آن ها در اين زمان ازدواج كرده بودند و قاعدتا نبايد در آن خانه باشند؟ يا چاه اميرالمومنين (ع) كه در كوفه است كه می گويند با آن درد دل می كرده است در آن 25 سال كه در مدينه بوده است منطقی است ولی در كوفه بودن آن از نظر تاريخی قابل پذيرش نيست.
آن طور كه تاريخ تصريح مي كند شهر كوفه در سال 17 هجري تاسيس شد. اين كه رواياتي هست كه قبلا در آن نقطه برخي از انبياء گذشته نماز خواندند وجه جمع آن اين است كه اگر آن روايات و گزارش هايي كه در باره قداست آن سرزمين را قبول كنيم جاي خود دارد و عملا شهر كوفه را كه خواستند تاسيس كنند همان جايي را انتخاب كردند كه اين قضايا در آن اتفاق افتاده بوده است.
در خانه امام علي (ع) نيز چيزهايي كه ساخته شده است جنبه نمادي دارد و استناد تاريخي ندارد.
آن چاهي كه حضرت درد دل مي كرده، بيرون كوفه و در بيابان بوده است و ناقل آن ميثم است كه امام را مي بيند در حالي كه سر خود را داخل چاه فرو برده و صحبت مي كند.