حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آیا فرزند مختار شاگرد امام سجاد(ع) بود؟
هيچ كس نقل نكرده كه شاگرد امام سجاد (ع) بوده ولي نقل كرده اند كه در مني در موسم حج خدمت امام باقر(ع) رسيد.
داستان ديدار او با امام باقر(ع) بدين شرح است: عبدالله بن شريك مي گويد: در مني، حضرت(ع) به خيمه تكيه زده بود و شخصي را براي تراشيدن سر به دنبال سلماني فرستاده بود. ناگهان پيرمرد محترمي از اهل كوفه وارد خيمه شد. دستش را دراز كرد و مي خواست دست امام را ببوسد و امام نگذاشت و پرسيد: تو كيستي؟ پيرمرد عرض كرد: من ابوالحكم فرزند مختار بن ابي عبيد هستم. تا امام او را شناخت با وجود آن كه فاصله كمي با حضرت داشت، دست او را گرفت و نزد خود نشاند تا آن جا كه نزديك بود او را روي زانو خود بنشاند. (اين قدر نزديك آورد) بعد از احوالپرسي گرم، فرزند مختار رو به امام كرد و گفت: خدا كارت را اصلاح كند (اين عبارت در ميان عرب معمول است) مردم درباره پدرم چيزهاي زيادي مي گويند اما حق آن است كه شما بفرماييد. امام پرسيد: چه مي گويند؟ گفت: مي گويند كذاب بوده و مي گفته كه به من وحي مي شود. ليكن هرچه شما بگوييد من همان را قبول مي كنم. امام با شگفتي فرمود: سبحان الله. اخبرني ابي والله ان مهر امي كان بما بعث به المختار. پدرم به من خبر داد كه مهر مادر من از همان محلي تامين شد كه مختار فرستاده بود. مگر او نبود كه خانه هاي خراب ما را نوسازي كرد؟ مگر او قاتل قاتل ما نيست؟ مگر او خونخواه ما نبود؟ خدا رحمتش كند. بخدا سوگند پدرم خبر داد كه هرگاه مختار به خانه فاطمه دختر اميرمومنان وارد مي شد آن بانو را احترام مي گذاشت و فرشي برايش مي گستراند و متكا مي گذاشت و او مي نشست و از او حديث مي شنيد. آن گاه امام باقر(ع) رو به فرزند مختار كرد و فرمود: رحم الله اباك، رحم الله اباك، او حق ما را گرفت و قاتلين ما را كشت و به خونخواهي ما قيام كرد.