با سلام و خسته نباشید
از جایی که مذهب ما به ما آقایان در هر شرایطی اجازه داده که ما بتوانیم با خانمی ازدواج موقت کنیم(با توجه به شرایطش)، منی که اکنون دارم با دختر مورد علاقه ام ازدواج می کنم این فکر که من همین الان هم می توانم خانمی یا خانمهایی را صیغه کنم آزارم میدهد و همین باعث می شود که احساس علاقه ی من با این دختر ازدواج کرده ام کم شود چون در همان لحظه آمیزش به فکر خانم های دیگر هم هستم و دوست دارم با آنها هم آمیزش کنم، ولی وقتی بدانم که همین یک دختر است که من با او حلالم دیگر تمام لذت و کامجویی را با او به حد کمال میرسانم و در نتیجه هم او لذت بیشتری میبرد و هم من.
حالا بفرمایید اگه مذهب ما بر حقه اینها چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟دیگه حالم داره از مذهبم به هم میخوره!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!خدایا به دادم برس دارم می میرم...................................................................................................
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
ازدواج موقت يكي از منطقي ترين و مترقي ترين دستورات اسلام است كه اگر با اندك تعقل و انصاف و آزاد انديشي بدان نگريسته شود، عمق انطباق دستورات اسلام با طبيعت و ذات واقعيت هاي بشر و نيازهاي او و ضرورت هاي گوناگون زندگي وي آشكار مي شود؛ هر چند در اين خصوص پيش داوري هاي نادرست بسياري وجود دارد و زمينه توجيه و تفهيم مقصود اسلام براي همگان در اين مجال كوتاه وجود ندارد، اما به اختصار به نكاتي اشاره مي كنيم:
ازدواج موقت هر چند تفاوت ماهوي با اصل ازدواج دائم ندارد و ضرورت ها و اصول روابط طرفيني در آن هم لحاظ شده است. اما لازم و ضروري است كه ناآشنايان به اسلام و احكام ناب آن، به اين امر مهم توجه كنند كه: ازدواج موقت، يا« صيغه»، به تعبير پرسشگر محترم، حكم عمومي نيست و براي همه افراد تجويز نشده است، بلكه حكمي ويژه، براي شرايط ويژه و ضروري ، جهت جلوگيري از گسترش فساد و فحشا و اباحه گري است. در واقع ازدواج موقت به عنوان راه كاري براي مواقع غير عادي و ضروري، براي كساني است كه يا همسر ندارند و يا به عللي مانند بيماري و مسافرت، دسترسي به همسر خود ندارند، قرار داده شده است.
به همين خاطر در روايات، ازدواج موقت و چند همسري تشويق نشده است و اگر در مواردي نسبت به ازدواج موقت تشويق شده، به جهت مبارزه با بدعتي بود كه افرادي گذاشتند و حلال خدا راحرام شمردند. (1) و گرنه ازدواج موقت به خودي خود مورد تشويق نيست، بلكه در رواياتي از ازدواج موقت بدون لزوم و ضرورت نهي شده است.
يكي از اصول واضح و مسلم اسلام مبارزه با هواپرستي است. قرآن كريم هواپرستي را در رديف بت پرستي قرار داده است. در اسلام آدم « ذوّاق » يعني كسي كه هدفش اين است كه زنان گوناگون را مورد كامجويي و « چِشَش » قرار دهد، ملعون و مبغوض خدا معرفي شده است. (2)بر اين اساس ازدواج موقت با هدف جلو گيري از فساد براي افراد خاصي تجويز شده است. از حضرت امام كاظم عليه السلام درباره ازدواج موقت سؤال شد، حضرت فرمود:
«هِىَ حَلال مُباح مُطْلَق لِمَنْ لَمْ يُغْنِهِ اللّهُ بِالتَزويجِ فَلْيَسْتَعْفِفْ بِالمُتْعَةِ.. (3)
ازدواج موقت يا متعه و صيغه ، به طور مطلق حلال و مباح است، منتهي براي كسي تجويز شده است كه خداوند او را با ازدواج دايم از ازدواج موقت بي نياز نكرده باشد. در ادامه مي فرمايد : و اگر به وسيله ازدواج دايم، از متعه و ازدواج موقت بي نياز شد، در صورتي ازدواج موقت براي او مباح است كه به عللي مانند مسافرت يا بيماري دسترسي به همسر نداشته باشد و يا نتواند از وي لذت جنسي ببرد».
بنا بر اين ائمه اطهار عليهم السلام در عين آن كه ازدواج موقت را به عنوان سنت پيامبر اكرم (ص) تبليغ و ترويج مي كردند تا با احياي اين سنت و فرهنگ شدن آن در جامعه جلوي بسياري از فحشا و فسادهاي اخلاقي گرفته شود، از سويي ديگر افراد متأهل كه دسترسي به همسرخود دارند را از رفتن به سوي ازدواج موقت نهي كرده اند. در روايتي ضمن نهي از ازدواج موقت غير ضروري آمده است: « با رفتن به سمت ازدواج موقت و مشغول شدن با آنان، از همسران خود غافل نگرديد، و باعث نشويد تا همسران تان از شدت ناراحتي كفر بگويند، و از اين حكم خداوند بيزاري بجويند...»(4) امام صادق عليه السلام به يكي از نمايندگان خود نامه اي نوشت، و فرمود: شما موظفيد سنت و قوانين ديني را اقامه كنيد. نكند خودتان را به ازدواج موقت [به بهانه احياي سنت ] مشغول سازيد و زن ها و همسران تان را به عكس العمل وشك وترديد نسبت به دين بكشانيد ، و با اين كار باعث شويد كه آن ها نسبت به دين و ما اهل البيت بدبين شوند . (5)
پي نوشت ها :
1. نظام حقوق زن در اسلام شهيد مطهري مرتضي ص 82 ، مجموعه آثار ، انتشارات صدرا ، تهران 1374ش .
2.شهيد مطهري، نظام حقوق زن در اسلام ، ناشر: دفتر نشر فرهنگ اسلامي ، چاپ اول ، مهرماه 1353، ص 45.
3.محمد تقي مجلسي، روضة المتقين في شرح من لايحضره الفقيه ، قم ، موسسه فرهنگي اسلامي كوشانبور ، 1406 هـ.ق ،ج8، ص478.
4.شيخ حر عاملى، وسائل الشيعة، مؤسسه آل البيت عليهمالسلام، قم، 1409 ق، ، ج 21، ص 23.
5.همان ، ج 14 ، ص 449.
پرسشگر گرامی:
ضمن تشکر از ارتباط شما با این مرکز؛ با توجه به کمبودهای متعدد امکانات و کاهش اعتبارات پاسخگویی، مرکز ملی پاسخگویی ناگزیر به تغییر رویکرد و اقدام به تمرکز سامانه پاسخگویی کرده است.
از این رو پاسخ سوالات خود را از سامانه های زیر دریافت نمایید.
سامانه هاي فضای مجازی ( اينترنتي):
انجمن گفتگوی دینی: http://www.askdin.com
کانون گفتگوی قرآنی: http://www.askquran.ir
پاسخگوئی زنده اینترنتی از طریق سایت : http://www.09640.ir
سامانه پیامک(فقط احکام شرعی): به شماره 30009640 یا از طریق سایت http://www.30009640.ir
سامانه تلفني : 096400