سلام . من جوتنی هستم نوزده ساله . نماز می خوانم اما نمی دانم چرا نمی توانم در وقت اول نمازم را بخوانم شاید دلیلش تنبلی باشد . البته هرگاه نمازم را نمی خوانم دچار سنگیلی قلب می شوم و عضاب وجدان می گیریم برای همین هرطور شده سعی می کنم غضای ان را بخوانم . مدتی پیش در یکی سایت ها فیلمی را دیدم که دارای صحنه های گناه الود بود . دچار وسوسه ی شیطان گشتم اما باور کنید باور کنید صادقانه می گویم باور کنید وقتی ان فیلم دانلود شب به خاطر خداوند نه از روی ترس از او بلکه به خاطر عشقی که به خدا دارم ان فیلم را پاک کردم با این حال نمی دانم ارا گناهی برای من نوشته شده است یا خیر.
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
امام صادق عليه السلام فرمود : محبوب ترين بندگان در پيشگاه خداوند متعال جوان زيبا و با نشاطي است كه جواني و زيبايي خود را در راه اطاعت حضرت پروردگار به كار برد ، و چنين انساني است كه خداوند متعال در مقابل فرشتگان به او مباهات مي نمايد و مي فرماييد: اين همان كسي است كه به حق بنده من است. (1)
عزيز گرامي! نوشته اي كه عشق به خدا دارم و به خاطر عشقي كه به خدا دارم ، آن فيلم را پاك كردم ، مركز و پايگاه عشق و دوستي ، « دل» است. در تمام وجود انسان تنها يك دل وجود دارد. چنان كه قرآن كريم مي فرمايد: ما جَعَلَ اللَّهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَيْنِ في جَوْفِه (2) يعني خداوند در وجود هيچ كس دو دل قرار نداده است. اين دل نيز تنها مي تواند به يك دلبر اختصاص داشته باشد و تنها دلداده يك عشق و يك معشوق گردد. بنا بر اين كسي كه عاشق خدا است و مي خواهد بنده خدا و محبوب ترين انسان شود ، بايد خود را از بندگي نفس اماره ، بندگي دنيا، بندگي شهوت و هواهاي نفساني خلاص كند ، و دروازه دل خود را به روي غير خدا نگشايد ، و هيچ چيزي جز خدا را در حريم دل خود راه ندهد ، چه آن كه دوست داشتن هر چيزي غير خدا، مانع بزرگي براي دوست داشتن خدا خواهد بود.دوستان حقيقي خدا ، حتي چهارده معصوم و انبيا و اولياي الهي صلوات الله عليهم را به خاطر خدا دوست دارند. بنا بر اين دوستان خدا، دوست دارند هر كسي و هر چيزي را كه خدا دوستش دارد، مي بينند و نگاه مي كنند ، هر چيزي و هر كسي را كه خدا نگاه كردنش را دوست دارد ، گوش مي دهند و مي شنوند هر چيزي و هر سخني و آوازي را كه خدا دوستش دارد، اخلاقي ، رفتاري و گفتاري را خواهند داشت كه خدا دوست دارد ، آن چه خدا مي خواهد، همان را مي خواهند و هر آنچه را خدا نمي خواهد ، آنان نيز آن را نمي خواهند و به دنبالش نمي روند.« وَ ما تَشاؤُنَ إِلَّا أَنْ يَشاءَ اللَّهُ» (3)
نكته بسيار مهم اين است كه اولا- عشق و دوستي حقيقي، تنها از راه شناخت و معرفت به وجود مي آيد، ثانيا – عشق برآمده از معرفت آن چنان عاشق را واله و حيران و گرفتار معشوق مي سازد ، كه مانند گل پيچك ، به دور معشوق مي پيچد، دنبال معشوق مي رود، مطيع و تسليم محض و بي چون و چراي معشوق است. در اطاعت از معشوق ، دنبال دليل و علت نمي گردد، هيچ چيزي نمي تواند لحظه اي او را از معشوقش جدا كند. اگر مي بينيم كه گاهي برخي هاي در نماز ، يا روزه و يا ساير عبادات و يا ترك گناه و معصيت ، به خطا مي روند و يا مي رويم، دليلش اين است كه شناخت و معرفت ما ضعيف است، در نتيجه عشق و ايمان حقيقي در درون وجود مان پديد نيامده است ، ودل ما به يك دلبر اختصاص نيافته است. پس بايد ميزان مطالعات خداشناسي و دين شناسي را افزايش دهيم ، و براي رسيدن به عشق حقيقي ، هر كاري و هر چيزي را خدا دوست دارد ، انجام دهيم و هر كاري را كه مورد رضايت شيطان است، مانند تنبلي، بيكاري، هواپرستي، نگاه كردن به فيلم ها و هر كسي و هر چيزي كه خدا حرامش كرده ، آن را ترك كنيم. و اگر احيانا به دليل غفلت و يا هر دليل ديگري ، خطايي را مرتكب شد ، زود توبه و استغفار كند ، و عزم راسخ بر ترك گناه نمايد ، تا به تدريج عشق حقيقي به خدا در او جوانه زند ، و نا آرامي هاي روحي و رواني به آرامش مبدل گردد. پاك كردن فيلم دانلود شده ، براي پاك شدن گناه و معصيت انجام شده كافي نيست ، مهم آن است كه توبه حقيقي كنيد ، تا دل از گناهان پاك شود. آري اگر توبه و استغفار حقيقي باشد ، آثار هر گناهي را از دل پاك مي كند.
پي نوشت ها :
1. إن أحب الخلائق إلى الله تعالى شاب حدث السن في صورة حسنة جعل شبابه و جماله في طاعة الله تعالى ذاك الذي يباهي الله تعالى به ملائكته فيقول هذا عبدي حقا ، حسن بن الحسن الديلمي، اعلام الدين، ناشر مؤسسه آل البيت (ع) – قم سال نشر 1408 ق، ص 120.
2. احزاب ( 32 ) آيه 4.
3. انسان ( 76 ) آيه 30.
پرسشگر گرامی:
ضمن تشکر از ارتباط شما با این مرکز؛ با توجه به کمبودهای متعدد امکانات و کاهش اعتبارات پاسخگویی، مرکز ملی پاسخگویی ناگزیر به تغییر رویکرد و اقدام به تمرکز سامانه پاسخگویی کرده است.
از این رو پاسخ سوالات خود را از سامانه های زیر دریافت نمایید.
سامانه هاي فضای مجازی ( اينترنتي):
انجمن گفتگوی دینی: http://www.askdin.com
کانون گفتگوی قرآنی: http://www.askquran.ir
پاسخگوئی زنده اینترنتی از طریق سایت : http://www.09640.ir
سامانه پیامک(فقط احکام شرعی): به شماره 30009640 یا از طریق سایت http://www.30009640.ir
سامانه تلفني:
096400