سلام و تبریک اعیاد شعبانیه.
جشنی مردمی (با حضور پرشور و کمک های مردمی) با محوریت و مدیریت پایگاه بسیج در خیابان کناری مسجد(با مجوز ار شهرداری) می خواهیم برگزار کنیم.
هدف ما از برگزاری این جشن با برنامه های متنوع این است که همه ی مردم را در کنار هم جمع کنیم و مذهبیون را نگهداری کنیم و غیر مذهبیون را جذب کنیم.
اما هیئت امناء و خصوصا امام جماعت مسجد با برگزاری این جشن مخالفت می کنند و دلایل شان این است که دختران حجاب خوبی ندارند و وجهه ی خوبی برای مسجد ندارد و همچنین می گویند این نوع جشن ها سبک بازی است و در شان مسجد و امام زمان(عج) نیست.
آیا واقعا همینطور است؟ این اشکال دارد که یک عده جوان با شور و شوق ولایت و مهدوی بودنشان برنامه ای با این شکوه چند ضد نفری برگزار کنند؟
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
اين دو مطلب را كه عنوان نموديد، هيچ ارتباطي به يكديگر ندارند و به اصطلاح «قياس مع الفارق» است.
براي توضيح مسأله به مطالب زير دقت فرماييد:
1- يكي از نعمت هاي بزرگي كه خداوند براي بندگان مؤمن و با تقوا در نظر گرفته است بهشت و نعمتهاي فراوان و جاويدان آن است. البته رضا و خشنودي خداوند از آنها، بالاترين پاداش است. تنها چيزي كه باعث ورود به بهشت است، ايمان و عمل صالح انسان در اين دنيا است و هر چه ايمان انسان، بيشتر و اعمال صالحش فراوانتر باشد، مقام او در بهشت بالاتر است و فرقي ميان زن و مرد نيست. هر انساني ميتواند به چنين مقاماتي برسد. خداوند ميفرمايد:“هر كس از مردان يا زنان كه عمل صالحي انجام دهد، و ايمان هم داشته باشد به درستي كه وارد بهشت ميشوند و بدون حساب در آن جا روزي دريافت ميكنند.»(1)
بهشت جاي تكليف نيست؛ چرا كه با وجود تكليف بايد بهشت و جهنم ديگري پديد آيد تا نتيجۀ اعمال جديد در آن به انسان داده شود و اين امر همين گونه ادامه خواهد داشت. در حالي كه خداوند تمام نعمتهاي بهشتي را پاداش اعمال همين دنياي ما و ايمان و عمل ما ميداند. از مجموع آيات و روايات استفاده ميشود كه هر چه بهشتيان بخواهند در اختيارشان گذاشته ميشود(2)، از جمله يكي از نعمتهاي بهشتي، حورالعين است كه در اختيار مردان مؤمن گذاشته ميشود.
حور، جمع حوراء، به معناي زني است كه سفيدي چشمش بسيار سفيد و سياهي آن نيز بسيار سياه باشد و يا به معناي زني است كه داراي چشمان سياه چون چشم آهو باشد. «عين» در اين جا جمع كلمه «عيناء»، به معناي درشت چشم مي باشد.(3)
بنابراين، معناي لغوي «حور العين» مشخص است و مراد از آن، زناني هستند كه داراي چشماني زيبا و جذاب هستند.
2- زناني كه مختار آفريده شده اند و هدف از خلقت آن ها رسيدن به تكامل انساني است، نبايد ابزاري براي شهوت راني انسان هاي زياده خواه قرار بگيرند؛ اما "حور العين" اساساً براي اين هدف خلق شده اند كه در خدمت مؤمنان و بهره مندي ايشان باشند. خدمت به مؤمنان، هر چند در مسائل جنسي باشد، مذموم نيست و اين گونه انتقادات از اين جا نشأت گرفته كه برخي خيال مي كنند اصل لذت جنسي بردن، محكوم و مردود است؛ در حالي كه عقل و حي، اصل لذت و بهره مندي جنسي را مذمت نمي كنند؛ بلكه طغيان و زياده روي و هرج و مرج جنسي را مردود مي داند و لذت جنسي هم همانند ساير لذت ها و نعمت ها، از سوي خداوند متعال براي رشد و تكامل انسان ها است؛ چنان كه وقتي مردان در دنيا در راه تأمين نيازهاي خوراكي و پوشاكي زنان خود بر مي آيند، كسي اعتراض نمي كند كه ابزاري براي راحتي زنان مي باشد و از مردان استفاده ابزاري شده است.
- نكتۀ پاياني:
با اندك تأملي در مي يابيم كه همان شارعي كه ارتباطات غير استاندارد با جنس مخالف را ممنوع شمرده است، از «حورالعين» به عنوان يكي از نعمت هاي بزرگ ياد كرده است و ايندو هيچ ارتباطي به يكديگر ندارند و اصلاً بحث افسارگسيختگي شهواني وجود ندارد.
پي نوشت ها:
1. غافر(40) آيۀ 40.
2. فصلّت(41) آيۀ 31.
3. آيت الله مكارم شيرازى، تفسير نمونه، تهران، دار الكتب الإسلامية، 1374ش، ج 21، ص 212.
پرسشگر گرامی:
ضمن تشکر از ارتباط شما با این مرکز؛ با توجه به کمبودهای متعدد امکانات و کاهش اعتبارات پاسخگویی، مرکز ملی پاسخگویی ناگزیر به تغییر رویکرد و اقدام به تمرکز سامانه پاسخگویی کرده است.
از این رو پاسخ سوالات خود را از سامانه های زیر دریافت نمایی