23 سالشه گاهی اوقات تهمتها وتوهین های بدی ازش میشنوم که دورازانتظاره واذیت میشم ازطرفی خانواده من راضی نمیشن و همش دارم میجنگم باوجود ایk همه اثبات بازشک داره ولی واقعا چیزی کم ندارم که اینطوربشه حالا باوجود این شرایط نمیدونم چیکارکنم نمیتونم ازش ساده بگذرم ازنظرمن عشقمون روخدا بو وجود اورد نمیخوام شکست بخورم خواهش میکنم زودتر راهنماییم کنید چطور خودموثابت کنم؟
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
نوشتهي كوتاه شما ابهامات زيادي را با خود به همرا دارد و ما دقيقاً متوجه نشديم كه آيا شما به عقد هم در آمده ايد يا نه؟ دوران نامزدي در اصلاح ديني و عرف مسلمانان به فاصلهي بين عقد و عروسي اطلاق ميشود كه دختر و پسر با عقد شرعي به يكديگر مَحرم شده و زن و شوهر گرديده اند و وظايفي به گردن آنها نهاده شده است. بنابراين، از نظر دين مبين اسلام در صورتي كه بين دختر و پسر عقد شرعي واقع نشده باشد، دختر و پسر همچنان با هم نامحرم و بيگانه بوده و هر گونه رابطه به جز گفتگو در حد ضرورت داراي اشكال خواهد بود چه رسد به ديدارها و قرار ملاقاتهاي پي در پي كه نه تنها خالي از اشكال نيست، بلكه عرف نيز آن را نميپسنديد.
اگر منظورتان از دوران نامزدي، اين است كه شما به عقد قانوني و شرعي هم درآمدهايد در آن صورت قضيه فرق ميكند.
به هر حال، ما بنا را بر اين ميگذاريم كه شما در دوران عقد به سر ميبريد يعني اين كه به عقد دائم هم در آمده ايد ولي هنوز زندگي مشترك را آغاز ننموده ايد. يكي از مزيتهاي دوران عقد و نامزدي اين است كه در اين دوران چون محدوديتها برداشته ميشود، آشنايي ملموس تر و محسوس تر بوده و دختر و پسر شناخت بيشتري از يكديگر پيدا ميكنند و با روحيات، خلقيات، خصوصيات اخلاقي و ديدگاههاي هم بيشتر آشنا ميشوند. بنابراين، راحت تر ميتوانند بر ادامهي رابطه و ازدواج خود تصميمگيري نمايند. اگر احياناً رفتار و عادت و يا خلق ناپسندي را در يكديگر مشاهده ميكنند كه قابل گذشت و يا اصلاح پذير نميباشد به گونه اي كه به زندگي مشترك آنان آسيب جدي وارد ميكند، از ازدواج با يكديگر صرف نظر ميكنند و به موقعيتهاي مناسب و بهتر ديگر ميانديشند.
معمولاً در ازدواجهايي كه در آن دختر و پسر شناخت كمي نسبت به هم و نسبت به خانوادههاي يكديگر دارند، توصيه ميگردد كه آنها در دوران عقد و نامزدي با حفظ حريم و ضوابط عرفي، از اين فرصت پيش آمده براي شناخت بيشتر نامزد و خلق و خوي يكديگر استفاده كنيد. تا اگر متوجه شده اند كه به درد هم نميخورند، راحت تر بتواند از ازدواج خود صرف نظر كنند. معمولاً در دوران عقدي كه هنوز روابط نزديك و عروسي رسمي شكل نگرفته است، در صورت تصميم زوجين و خانواده به طلاق، جدايي به سهولت رخ ميدهد و جامعه آن را خيلي بد هم نميپندارد بنابراين، مشكل چنداني براي ازدواج بعدي دختر به وجود نميآمد چرا كه او ديگر به عنوان زن مطلقهاي كه دوشيزهگي خود را از دست داده است تلقي نميگردد.
با توجه به اين كه ميفرمايد: «گاهي اوقات تهمتها و توهينهاي بدي از طرف نامزدتان ميشنويد و يا گاهي نسبت به شما شك داره» ميتوان گفت كه اين حالت او اصلاً طبيعي نيست. ضمن اين كه ميفرماييد: «خانواده من به دليل يك سري شرايط خواستاره جدايي هستند و راضي نميشوند» بنابراين، ميتوان اين گونه استنباط كرد كه ازدواج شما نياز به بازنگري مجدد دارد. از اين روي، توصيه ميشود براي اطمينان بيشتر و تصميمگيري نهايي براي ادامهي ازدواج، در معيارها و ملاكهاي اساسي ازدواجتان تجديد نظر كنيد و دوباره با بررسي و تحقيق مجدد و كمك گرفتن از روانشناسان با تجربه و انجام روانسنجي از ميزان تناسب معيارها و سلامت ازدواجتان اطمينان كسب كنيد و آنگاه اگر مشكل خاصي وجود نداشت و زندگيتان ادامه دهيد و سعي كنيد رضايت خانوادهتان را نيز جلب كنيد.
يادتان باشد صرف دوست داشت طرف مقابل دليل كافي براي خوشبختي زندگي نيست. ضمن اين كه اگر دو نامزد به دلايل منطقي از هم جدا شوند اين مسئله به معناي شكست در زندگي نيست چرا كه آنها با اين كارشان از پيدايش مشكلات بيشتر پيشگيري به عمل آورده اند.
به اين نكته نيز توجه داشته باشيد كه هيچ چيز مانند شك و ترديد، بدبيني و سوء ظن در خراب كردن يك رابطه خوب زناشويي و ويران نمودن يك كانون گرم خانواده قدرتمند نيست و لذا شيطان از اين حربه در به آشوب كشيدن خانوادههاي غافل، نهايت استفاده را ميكند. شك و ترديد، بدبيني و سوء ظن خالق تشويش و استرس، عصبانيت، تنفر و ترس است. هيچ فرد بدبيني نميتواند به روشني فكر كند و درست تصميم بگيرد. بدبيني و سوءظن از آفتهاي مهم زندگي زناشويي است. بدبيني مانع عشقورزي، مهرباني و محبت كه لازمهي زندگي زناشويي سالم است، ميگردد به همين خاطر، اگر ميخواهيد اين حالت را در نامزدتان از بين ببريد و خودتان را به او اثبات كنيد، توصيه ميشود او را به مراكز مشاوره اي ارجاع دهيد تا ريشهي شك و ترديد وي مشخص گردد و درمان متناسب آن اتخاذ گردد.
به هر حال، تا اصل ازدواجتان به تأييد مشاوران ازدواج نرسد، ادامهي زندگي به صلاحتان نخواهد بود و در هالهاي از ابهام قرار دارد.
با توجه به کمبودهای متعدد امکانات و کاهش اعتبارات پاسخگویی، مرکز ملی پاسخگویی ناگزیر به تغییر رویکرد و اقدام به تمرکز سامانه پاسخگویی کرده است.
از این رو پاسخ سوالات خود را از سامانه های زیر دریافت نمایید.
در فضای مجازی:
انجمن گفتگوی دینی: http://www.askdin.com
کانون گفتگوی قرآنی: http://www.askquran.ir
از طریق پیامک(فقط احکام شرعی): 30009640 یا http://www.30009640.ir
از طریق تلفن: 096400