سلام،من قبلا برای برتر بودن شاگرد اول شدن و ...درس میخوندم تا اینکه ایاتی از قرآن و این حدیث رو شنیدم که هر کس برای شهرت و مقام درس بخواند بوی بهشت را نخواهد چشید سعی کردم هدفم رو عوض کنم اولا که بی هدف میخوندم از خدا یاری میخواستم حتی بخدا میگفتم که انشالله به بنده هات یاری برسونم ولی از وقتی ظاهرا هدفم الهی شد دیگه هیچ انگیزه ای واسه خوندن ندارم مثلا میگم زبان خوندن من به چه درد خدا میخوره رفتن به خارج از کشوردر من انگیزه ی بیشتری ایجاد میکنه لطفا راهنماییم کنید الان حتی دوس ندارم به کسی کمک کنم تو شرایط سختی هستم نمیتونم از استعدادم استفاده کنم لطفا کمکم کنید.
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
پرسش گر گرامي انسان آفريده شده تا خدا را عبادت كند:«وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِيَعْبُدُونِ (1)من جنّ و انس را نيافريدم جز براى اينكه عبادتم كنند (و از اين راه تكامل يابند و به من نزديك شوند)! عبادت هم مانند ساير دستورات ديني، هم جنبه فردي دارد و هم جنبه اجتماعي. نمازي كه به فرموده امير بيان(ع) نزديك كننده ترين وسيله به آستان الهي است، به صورت دسته جمعي توصيه شده است.
بارزترين جنبه اجتماعي عبادت، خدمت به خلق است. پيامبران و اولياء الهي، دلسوزترين و خدمتگزارترين مردم نسبت به جامعه بوده اند و براي هدايت و در آسايش بودن آنها، مشكلات طاقت فرسايي را به جان مي خريده اند. در روايت هاي مختلف نيز بر اهتمام ورزيدن به امور مسلمين تأكيد بسياري شده تا جايي كه «ايجاد و تقويت روحيه خدمت به ديگران» به عنوان يكي از اصول مهم تعليم و تربيت ديني معرفي شده است.
وقتي از پيامبر بلند مرتبه اسلام درباره محبوب ترين بندگان نزد خداوند، سؤال شد فرمود: «محبوب ترين بندگان نزد خداوند، آن كسي است كه سودش بيشتر به مردم برسد.»(2)
در يك جامعه اسلامي، همه افراد در واقع اعضاي يك پيگرند و به تعبيري يك روح هستند در چند كالبد از اين رو بايستي همگي در رفع نيازمندي هاي يكديگر بكوشند كه اين از اجر و پاداش بزرگ برخوردار است.
درس خواندن شما و تلاش علمي شما براي خدمت كردن به مردم و جامعه يكي از مهمترين مصداق هاي اين دستورات موكد است، و حتما اگر شما به نيّت خدمت به جامعه و مردم درس بخوانيد، انگيزه الهي خواهيد داشت و براي درس خواندن تان نيز ثواب منظور مي شود.
پي نوشت ها:
1. سوره ذاريات (51) آيه 56.
2. ثقة الاسلام كلينى، الكافي، ترجمه حاج سيد جواد مصطفوى، تعداد جلد 4، ناشر كتاب فروشى علميه اسلاميه، ج 3، ص 239.
پرسشگر گرامی:
ضمن تشکر از ارتباط شما با این مرکز؛ با توجه به کمبودهای متعدد امکانات و کاهش اعتبارات پاسخگویی، مرکز ملی پاسخگویی ناگزیر به تغییر رویکرد و اقدام به تمرکز سامانه پاسخگویی کرده است.
از این رو پاسخ سوالات خود را از سامانه های زیر دریافت نمایید.
سامانه هاي فضای مجازی ( اينترنتي):
انجمن گفتگوی دینی: http://www.askdin.com
کانون گفتگوی قرآنی: http://www.askquran.ir
پاسخگوئی زنده اینترنتی از طریق سایت : http://www.09640.ir
سامانه پیامک(فقط احکام شرعی): به شماره 30009640 یا از طریق سایت http://www.30009640.ir
سامانه تلفني : 096400