سلام و عرض خسته نباشید
یکی از اطرافیان به سمت فرادرمانی جذب شده بود و ما با تحقیقاتی که در اینترنت کردیم فهمیدیم بسیاری از علما و مراجه و نیز نیروی انتظامی با این گروه مخالفت کرده و تفکرات آنها را انحرافی خوانده بودند.و دستور بر ترک این کار داده بودند.این شخص جذب شده با توضیحات مراجع قانع شد و دست کشید.
اخیرا کس دیگری را گفتیم که این تفکر زیاد مطلوب نیست و تا معصومین هستند سراغ طاهری رفتن کج سلیقگی است. این شخص دلایل مستدل از من خواست تا کارش را قطع کند. آیا جایی را میشناسید که روی اساس و بنیان این تفکر (که منسوب به آقای محمد علی طاهری است) در رابطه با شبکه شعور کیهانی و عباراتی از این دست کار عمیق کرده باشد و بتواند این تفکر را نقد کند؟
احتمالا به این عرفان های نو ظهور مربوط است
مراکزی هستند در رابطه با این موضوع؟
خود شما اگر میدانید ممنون میشود بفرمایید
اگر هم جایی را میشناسید که کار کرده رو این ضمینه ممنون میشم بگید؟
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
براي سنجش عيار هر چيزي و درستي يا نادرستي ،اصيل يا قلابي بودن هر ديدگاه و روشي بايد محك و معياري داشت. بايد ديد عرفان چيست و مقصد و هدف آن كجاست؟ از كدامين راه مي توان به آن رسيد؟
عرفان به معني معرفت و شناخت قلبي و رسيدن به خدا است. عرفان در پي رساندن انسان به مقام حضور و وصل و درك قلبي وجود خدا است. مهم آن است كه بدانيم از چه راهي مي توان به مقصد رسيد. به عقيده ما تنها از راه دين و دين شناسان حقيقي يعني انبيا و امامان و علما و فقها مي توان به عرفان حقيقي رسيد. دليل ما بر اين مطلب اين است:
خدائي كه ما در عرفان به دنبال درك حضور او هستيم، مقصد اين راه است. صاحب منزل هم راه صحيح رسيدن به منزل خود را بهتر از ديگران مي داند. همچنين كساني كه اين راه را پيموده و آگاه به اين راه هستند، آن را بهتر مي شناسد. پس هر راه و راهكاري كه در موافقت با دين خدا ( اعتقادات، احكام، اخلاق ) باشد، مي تواند راهي به حقيقت باشد، ولي اگر در منافات با آن باشد، باطل است و ما را به خدا نزدك نمي سازد.
راه عرفان، راه عمل بي چون و چرا به همه دستورات شريعت، بالا رفتن از نردبان سلوك ـ از ظاهر به باطن ـ و پاك كردن دل كه حرم الهي است، از بت هاي خودساخته مي باشد. عرفان هم عمل به ظاهر دستورات الهي و هم پاك كردن قلب است و هر دو براي عارف لازم و ضروري است.تا سالك داراي قلبي صيقل خورده و صاف كه حقايق در آن جلوه گر است، شود. در اين صورت است كه همه اعمال و رفتار ظاهري و دستورات ريز و درشت شريعت، مفهوم پيدا مي كند. همراه آن اعضا و جوارح عارف نيز نوراني مي گردد. اين معنايي است كه همه عارفان دين و وحي شناس بر آن اتفاق نظر دارند.
اصل اولي در عرفان، عمل خالصانه و كوشش مجدانه و مستمر در انجام دستورات الهي و شريعت محمدي است . در اين صورت، قلب نوراني مي شود و به حقيقت توحيد مي رسد. هر فرقه و نحله اي كه ادعاي عرفان دارد، بايد با اين عيار محك زده شود. افسوس و صد افسوس كه در برابر عرفان اصيل، عرفان دروغين و صوفي گري حيله گرانه از بازار و رونق خوبي برخوردار است.
اما در مورد عقايد عرفان حلقه كيهاني، چيزي كه در اختيار ما است، كتاب ها و جزواتي است كه از آن ها انتشار يافته است. اينكه در جلسات خاص آن ها چه مي گذرد و چه عقايدي را ترويج مي كنند، به صورت كامل در دسترس ما قرار ندارد. به هر صورت در بررسي اجمالي كه انجام داديم، جداي از نكات محدود و تكراري در خصوص ديدگاه هاي عرفاني و معرفت اسلامي كه برگرفته از كتاب هاي ابتدايي عرفان اسلامي است، نكات نموداري و تعابير و اصطلاحات جديد به كار رفته در اين كتاب ها چندان ارزش علمي و معرفتي نداشته، مبناي قوي فكري و معرفتي و جديدي در آن نيست، هر چند ادعا نمي كنيم مجموعه اين مطالب در تناقض با مفاهيم ديني است.
در مجموعه تفكرات اين گروه نگاه مثبت يا ارزشي، يا لااقل تشويقي در خصوص مباني عملي و تشريعي اسلام وجود ندارد. در مطالعه برخي از آثار اين مكتب به اشاره چنداني به مباني تشريعي و عملي اسلام كه بخش مهم و حائز اهميتي را در دين به خود اختصاص مي دهد. برنخورديم. اگر حقيقت به همين شكل باشد، اين گروه مي تواند در زمره تفكرات عرفاني عمل گريز و جهنده از شريعت محسوب گردد كه انحرافات عميقي را به دنبال دارند.
تاكيد مي كنيم كه بررسي دقيق ديدگاه ها و نظرات اين تفكر نيازمند بررسي دقيق و كامل آثار و اصول فكري آن است، اما در عين حال نبايد از ياد برد كه وضعيت امروز دنيا به شكلي است كه انواع و اقسام اين گروه ها به شكلي قارچ گونه تشكيل شده، معمولا هريك با انكار و رد ديدگاه ها و نظرات ساير گروه ها خود را به عنوان ارائه دهنده راهكاري نو و طرحي بديع در مسير تعالي و تكامل روحي انسان و برطرف كننده دردها و نيازهاي او معرفي مي نمايند.
"مكتب كمال "، "تكنولوژي فكر"، " قانون جاذبه و راز كائنات" و... نمونه هايي به اصطلاح شناسنامه دار و شناخته شده از اين گروه ها هستند. خدا مي داند تعداد ديگر گروه هاي زير زميني و عجيب و غريب كه عرفان هاي مدرن و غربي و شرقي را تبليغ و ترويج مي كنند و مريدهاي گوناگون را به دور خود جمع كرده اند، چه مقدار است.
اگر در خصوص برخي از اين گروه ها ترديدهايي وجود داشته باشد، لااقل در انحرافات فكري و رفتاري بسياري از آن ها جاي هيچ شك و ترديدي نيست. از همين روست كه هر انسان عاقلي لازم مي بيند كه با ترديد و شك به اين مكتب هاي جديد بنگرد. تامل بيش تري در خصوص مثبت انديشي نسبت به اين گروه ها به خرج دهد . استفاده سطحي و ابتدايي از برخي آيات قرآن در گفتارها و ديدگاه هاي طرح شده در اين مكتب ها نبايد ما را از نتايجي كه خواسته يا ناخواسته ممكن است در اين گروه ها باشد، غافل نمايد.
البته در اين زمينه مقالات و كتبي نگاشته شده مانند: افسون حلقه (نقد وبررسي عرفان حلقه)، علي ناصري راد، نشر سايان و سايت هايي نيز در مقام نقد اين تفكر برآمده اند كه مي توانيد به سايت موسسه بهداشت معنوي به آدرس www.behdashtemanavi.com مراجعه فرماييد و در اين آدرس نيز برخي از اين آثار را بيابيد: http://erfan90.persianblog.ir
موفق باشید.