سلام چرا قران گفته یدالله فوق ایدیهم مگر خداوند جسم است؟

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
در ابتدا بايد گفت اين آيه هرگز سبب توهم تجسيم خدا نمي شود. زيرا اين كه در آيه شريفه گفته شده «دست خداوند برتر از دست هايشان مي باشد.»(1) از باب تشبيه است كه منظور از دست، نماد قدرت و يا نماد عهد و پيمان است و در بسياري از موارد در گفتگو ها و ادبيان عرفي هم استعمال لفظ "دست" به معناي عضو بدن نيست؛ در نتيجه از آنجا كه به دلايل عقلي و نقلي متعدد ثابت شده كه خداوند جسم و بدن و اعضائي ندارد، به يقين اين تعابير براي معناي اصلي به كا نرفته اند.
مفسران در مورد همين آيه گفته اند:
اين تعبير كنايه از آن است كه بيعت با پيامبر(ص) يك بيعت الهى است، گويا دست خدا بالاى دست آنها قرار گرفته، نه تنها با پيامبرش كه با خدا بيعت مى‏كنند، و اين گونه كنايات در زبان عرب بسيار معمول است.(2)
عضوى كه انسان با آن اعمال قدرت مى‏كند دستهاى اوست، به همين جهت يد (دست) كنايه از قدرت است، مثلا كسى مى‏گويد فلان منطقه در دست من است، يعنى در سيطره قدرت من قرار گرفته، قرآن مجيد مى‏گويد يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ: دست خدا بالاى دست آنهاست. در هر صورت اين تعبير موجب جسمانيت خدا نمي شود. (3)
پي نوشت ها:
1. فتح (47) آيه 10.
2. ناصر مكارم، تفسير نمونه، نشر دار الكتب الاسلاميه تهران، 1378 ش، ج‏22، ص39.
3. همان، ج‏18، ص448.
موفق باشید.