به نام خدا
سلام عليكم
با احترام لطفا بفرماييد چرا امام علي (ع) در نهج البلاغه در خطبه ها و نامه ها و ... ذكر بسيار محدودي پيرامون شخصيت حضرت زهرا(س) داشته‌اند؟ آيا اهميت و والابودن شخصيت بانوي جهان ايجاب نمي‌كرد بيش از اين به بركات وجودي ، هويت و ابعاد مختلف زندگي و بزرگواري ايشان پرداخته شود؟
به عبارتي ديگر دليل يا دلايل محدودبودن نام و پرداختن به شخصيت حضرت زهرا در نهج البلاغه چيست؟ آيا حضرت زهرا و رويدادهايي كه پيرامون اين شخصيت عظيم رخ داده از اهميت چنداني برخوردار نبوده؟ يا دلايل ديگري دارد؟ چرا امام علي (ع) از ذكر جزئيات مصايبي كه بر حضرت فاطمه زهرا رفته است خودداري كرده اند؟

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
نهج البلاغه فرازهاي برگزيده از سخنراني ها، نامه ها وسخنان كوتاه امام علي بوده كه معمولا در دوران فرمانروايي ايشان ايراد يا نوشته شده و سيد رضي آنها را واجد برجستگي فصاحتي و بلاغتي ديده و ارائه كرده است و سخنراني ها و خطبه ها و نامه هاي امام هم توصيه هاي اخلاقي، اجتماعي و سياسي ايشان به عنوان حاكم جامعه بوده و به مناسبت اشاره كوتاهي به بعضي شخصيت ها هم شده است. امام در صدد بيان و معرفي شخصيت همسرش نبوده تا ثبت شود و در نهج البلاغه بيايد.
موفق باشید.