با سلام و عرض تبریک سال نو و آرزوي سال پرخیر و برکت برای شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
علم جفر، يكي از معروف ترين اقسام علوم غريبه است كه به اقسامي مانند جفر صغير و جفر كبير و جامع تقسيم مي شود و به وسيله آن، مي توان به پاسخ برخي مجهولات و برخي اطلاعات از آينده دست يافت. پايه‏هاي اين دانش، بر نوعي رياضيات پيچيده استوار است.
البته نتيجه گيري از اين علم وابسته به رعايت بسياري از شرائط و ظرايف است و شناخت دارندگان واقعي اين علم از مدعيان بي شمار كاذب بسيار دشوار است و به طور كلي مسيرهاي انحرافي و اشتباهات ويرانگر در مسير يادگيري و استفاده از اين علم بسيار است. به اين دلايل و دلايل ديگر پي‏گيري در مسير اين علم را توصيه نمي‏كنيم؛ ولي مي‏توانيد در منابع زير، اطلاعاتي در مورد جفر به دست آوريد:
1ـ نفايس الفنون، شمس الدين آملي؛
2ـ سرمايه سخنوران، ج 1، مقدم؛
3ـ گلزار اكبري، نهاوندي؛
4ـ انواع و اشكال شناخت، آل اسحاق
موفق باشید.